Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka 100 GODINA HAJDUKOVE ŠKOLE: Na Poljudu svečano otkrivena bista barba Luke Kaliterne!

100 GODINA HAJDUKOVE ŠKOLE: Na Poljudu svečano otkrivena bista barba Luke Kaliterne!

Novo ime omladinskog pogona svečano je proglasio Luka Vušković, čija je obitelj kroz četiri generacije nosila Hajdukov dres

Jutros je na Poljudu svečano obilježen jubilej 100 godina Hajdukove Akademije, koja od danas nosi ime Luke Kaliterne.

- Uvijek se lijepo prisjetiti povijesti, pogotovo kada je lijepa kao naša. Povijest je pokazala da je Hajduk redovito ostvarivao dobre rezultate kada je većina igrača bila iz domaćeg pogona. Danas slavimo velikog barba Luku i temelje koje je on ostavio - rekao je u uvodu predsjednik Hajduka Marin Brbić

Krešimir Gojun danas obavlja dužnost direktora Akademije.

- Danas je veliki klupski jubilej. Hajduk je klub s poviješću i tradicijom kao rijetki na ovim prostorima. Svim našim trenerima prioritet je stvaranje čovjeka, a tek onda igrača - rekao je Gojun, a nedugo nakon toga iznenadio je klupskog kroničara Juricu Gizdića predavši mu zahvalnicu u ime cijele radne zajednice. 

Današnja svečanost iskorištena je da klub dodijeli priznanja četvorici bivših djelatnika. Vojimir Kačić dobio je zahvalnicu za stručno-skautski dio.

- Barba Luka je bio duhovit čovjek. Brojao je korake do Hajdukova igrališta. Bio je vizionar, ispred svoga vremena - rekao je Kačić.

Ante Ivković dobio je zahvalnicu za tajničko-administrativni dio.

- Jednom je veliki Kirigin rekao: 'Nemojte nikad zaboraviti ljude koji su barem malo dali Hajduku' - rekao je Ivković.

Bogdan Kragić dobio je zahvalnicu kao najstariji igrač s osvojenim prvenstvom, a doktor Milivoj Belamarić za zdravstvenu djelatnost.

Prigodni govor kojim je svečano omladinska škola dobila novo ime, održao je Luka Vušković. Njegov pradjed Marko i djed Mario bili su dio Hajdukove povijesti, kao i otac Danijel koji na Poljudu trenira mlađe uzraste, te brat Mario jedan od najvećih talenata Hajdukove današnjice. Bista u čast Luke Kaliterne nalazi se na ulazu u klub, a izradio je umjetnik Davor Kamenjarin.




Vaša reakcija na temu