Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FORSKA LIGA: Hvar bježi Jadranu šest bodova, sljedećeg vikenda je derbi jesenskog dijela

FORSKA LIGA: Hvar bježi Jadranu šest bodova, sljedećeg vikenda je derbi jesenskog dijela

Na listi strijelaca vode Tomislav Domančić i Joško Kovačević s po 8 postignutih golova

Odigrano je 7. kolo Forske nogometne lige, doduše nepotpuno, jer Vatra i Jadran tek trebaju odigrati svoju utakmicu.

Hvar je i nadalje vodeća momčad lige, ovaj vikend na stadionu u Križnoj luci 'stradala' je Sloga pretrpjevši poraz od 10-1, raspucani Hvarani pred posljednja dva kola imaju prednost nad Jadranom iz Starog Grada 6 bodova, s time da Jadran ima utakmicu manje, a derbi prvog dijela lige igra se ovu subotu u Starom Gradu kada se sastaju dvije vodeće momčadi.

Hvar je Slogu pobijedio golovima Kuzme Tudora (23', 26'), Joška Kovačevića (30', 31', 40', 54', 60') i Marka Matijevića (36', 47', 79'), dok je strijelac počasnog gola za Slogu u 76' bio Toni Sansević.
Mladost je nastavila pozitivan niz, u Sućurju su mladostaši bili bolji od Varbanja rezultatom 3-1 (Hrvoje Jelačić 20', 25', Ivan Vuljan 88' - Grgo Matković 90'), a na istom je putu i SOŠK , pobjedu od 4-0 donijeli su Andro Carić u 7' I 63', Nikola Vodanović u 66' i Domagoj Jakovčević u 70'.

Jelsa je u Jelsi kao gost pobijedila Vrisnik 0-2 golovima Josipa Zagorca u 42' i Tomislava Cvrkovića u 80'.. Jadran je na svom terenu pobijedio Levandu rezultatom 5-2, za Jadran trostruki strijelac bio je Antonio Planjar ( 32', 36' i 84') dok su Marino Dužević u 45' i Jurica Tomić u 61' potvrdili pobjedu Jadrana. Za Levandu dvostruki strijelac bio je Tomislav Domančić u 55' i 78'. I Jadran je, isto kao i Hvar kolo prije međusobnog susreta visokim rezultatom porazio svojeg protivnike što u subotu na stadionu Križna luka obećava pravi otočki derbi.

U srijedu su neodigrani susret 6. kola u Hvaru odigrali Levanda i Hvar, utakmica s vjerovatnim rekordom Forske lige po brzini postignutih golova jer čim su Hvarani krenuli s centra Marko Matijević je savladao golmana Levande - službeno je zavedena prva minuta susreta, no niti dvadesetak sekundi od sučevog zvižduka Marko je postigao vodeći gol za Hvar, u 13' u vodstvo 0-2 Hvarane je doveo Alan Kovač, dok je u 16' Marko Matijević stavio točku na i u pitanju pobjednika. Strijelac za Levandu bio je Vinko Britvić u 53'.
Hvar je na prvom mjestu prvenstvene tablice s osvojenih 19 bodova, na drugom mjestu je Jadran (s utakmicom manje) sa 13 bodova, treći i četvrti su SOŠK i Jelsa (11), slijede Varbonj i Vrisnik s po 8 bodova, zatim Sloga i Mladost (7), pretposljednja je Levanda sa 6, a posljednja je Vatra sa osvojenih 6 bodova.

U idućem kolu Forske nogometne lige sastaju se:
Hvar – Jadran
Sloga – Varbonj
Jelsa – Mladost
Vatra – Vrisnik
Levanda – SOŠK

Na listi strijelaca vodeći je dvojac iz Levande i Hvara, Tomislav Domančić i Joško Kovačević s po 8 postignutih golova, Jurica Tomić iz Jadrana je na trećem mjestu sa 7, na petom mjestu je Marko Matijević iz Hvara sa 6, šesti je Antonio Planjar iz Jadrana sa 5 postignutih golova..itd.

U županijskim ligama za mlađe kategorije, pioniri Hvara su pobijedili Jadran (T) 3-1, vodeća momčad u ll ligi pionira NS ŽSD Čaporice – Trilj imaju 24 boda, Jadran je na šestom mjestu sa 13, a Hvar je na osmom mjestu sa osvojenih 8 bodova.


Mlađi pioniri Jadrana u Visu su odigrali neriješeno 1-1, u ll ligi za mlađe pionire vodeći je Mosor sa osvojenih 25 bodova, Jadran je na  šestom mjestu sa 11 bodova.

U ligi U-12 Jelsa je poražena od vodeće momčadi lige Hajduka š.d.d rezultatom 3-0, Jelsa se nalazi na 7. mjestu s osvojenih 12 bodova.

Od zbivanja na malonogometnim terenima izdvajamo početak tradicionalnog Novogodišnjeg turnira u Hvaru, 39-og po redu na kojem sudjeluje 14 otočkih malonogometnih momčadi. Već ovaj vikend igraju se utakmice drugog kola ovog turnira.

Rukometaši RK Jelsa Malizia su za kraj polusezone pobijedili RK Vodice 33-24 i na najbolji način najavili proslavu velikog jubileja ovog rukometnog kluba -  40 godina postojanja 21. prosinca kada će u dvorani u Jelsi biti uz mnoge druge svečanosti, odigran i rukometni turnir na kojem će sudjelovati 3.generacije jelšanskih rukometaša (generacije 1970, 1980, 1990) te veterani RK Hvar iz Hvara, dok će revijalni susret uoči turnira odigrati ženske ekipe RK Jelsa i RK Hvar.

Za kraj spomenimo i sudjelovanje U-9 generacije Škole nogometa Jadrana na međunarodnom turniru 'Delminium Kup' u Sarajevu na kojem je za mlade Jadranaše rezultat bio u drugom planu, iako poraz u četvrtfinalu od osvajača turnira Academice iz Sarajeva je više nego dobar rezultat za mlade Jadranove nade i trenera Naida Čatića. Na turniru su nastupile i momčadi Dalmatinca iz Splita, a da Hajduk zaista prelazi okvire svih državnih granica govori i podatak za kraj – najbolji igraći turnira su igrači Academice iz Sarajeva (Vedad Šišić i Anas Škoro) kojima je nagrada – sedmodnevni  boravak u Kampu HNK Hajduk.

Vaša reakcija na temu