Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FORSKA LIGA: Vatra jača od vremenskih neprilika!

FORSKA LIGA: Vatra jača od vremenskih neprilika!

Izdvajamo i dovršetak radova na pomoćnom igralištu NK Varbonj

Forska liga odigrala je deseto kolo u kojem je vodeći dvojac ubilježio pobjede na gostovanjima, a na dnu prvenstvene tablice Vatra je preskočila Slogu pobjedom protiv Varbanja.

Vremenske neprilike u nedjelju umnogome su utjecale na utakmice desetog kola. Ipak, po jakoj kiši i terenima natopljenima vodom otočki ligaši nisu se obeshrabrili, možda najbolji primjer su igrači Vatre koji su kao gosti savladali Varbonj rezultatom 0-2, Đorđe Kovačić u 47' i Niko Lučić u 60' donijeli su radost klubu iz Poljica. Vatra je ovom pobjedom došla do 8 prvenstvenih bodova i s posljednjeg mjesta na tablici došla na 8. mjesto.

Sloga je kao domaćin u Starom Gradu poražena od Jelse rezultatom 0-2, golovima Tomislava Cvrkovića (23') i Tonija Miškovića (58'). U posljednjim trenucima utakmice vratar Jelse zaradio je izravni crveni karton zbog igranja rukom izvan 16 metara, te je na njegovo mjesto stao igrač obrane Jelse, no ni tu situaciju igrači Sloge nisu iskoristili. Konačnim ishodom Jelsa je zadržala korak za vodećim dvojcem, minus dva boda od drugoplasiranog Hvara i pet od vodećeg Jadrana.

Hvar je u Jelsi pobijedio Vrisnik rezultatom 0-1, a strijelac pobjedničkog gola bio je kapetan Hvara Josip Radovanović udarcem s bijele točke u 46. minuti. U zimskom prijelaznom roku bilježimo i prijelaz dojučerašnjeg vodećeg strijelca lige Tomislava Domančića iz Levande u Hvar.

Levanda nije ponovila rezultat iz prošlog kola, ovaj put na gostovanju u Sućurju domaća Mladost je do 65. minute imala sigurnih 3-0 (Juraj Vujnović 18', Marin Pejovski 30', Luka Peran 60'), kada na 3-1 smanjuje Vinko Britvić iz kaznenog udarca. U 81' Ivan Štradiot smanjuje na 3-2, no do kraja rezultat se nije mijenjao i Mladost upisuje na svoj konto osvojena tri boda.

U derbiju kola igranom u subotu Jadran je u Jelsi pobijedio SOŠK rezultatom 1-3, Jurica Tomić u 14' i Antonio Planjar u 18' doveli su Jadran u prednost, iz slobodnog udarca za SOŠK smanjuje Stjepan Roić u 24', da bi potom mreže mirovale do 70. minute kada Josip Franetović postavlja konačan rezultat i potvrdu prvog mjesta za klub iz Starog Grada.

U sljedećem, 11.kolu Forske lige sastaju se:

SOŠK - Sloga
Jadran - Vrisnik
Hvar - Mladost
Levanda - Varbonj
Vatra - Jelsa

Na prvenstvenoj tablici vodeći je Jadran sa 25.bodova, drugi je Hvar sa 22, Jelsa je na trećem mjestu sa 20 bodova, a četvrti je SOŠK sa 17 osvojenih bodova. Na petom mjestu je Vrisnik sa 12 bodova, po 11 bodova imaju šesti Varbonj i sedma Mladost, osma je Vatra sa osam bodova, a na začelju su Levanda i Sloga sa po 7 osvojenih bodova.

Na listi strijelaca Antonio Planjar  iz Jadrana je usamljen na vrhu s postignutih 12 golova, slijede ga Tomislav Domančić (Levanda, Hvar) sa 11, te Jurica Tomić (Jadran) sa 10 golova. Dok Varbonj i Jadran ćekaju da doznaju imena protivnika u Kupu NS ŽSD, održano je izvlačenje parova četvrtfinalnih utakmica Kupa otoka Hvara u kojima se sastaju:

NK VRISNIK - HNK JADRAN
NK VARBONJ - NK MLADOST
HNK VATRA - NK HVAR
NK SOŠK - NK JELSA

Od ostalih (ne)nogometnih vijesti izdvajamo i dovršetak radova na pomoćnom igralištu NK Varbonj, vrijednom investicijom marljivi Varbanjani poboljšat će uvjete rada i svima u nogometnom klubu i na radost sve djece. Činjenica da se malo po malo nogometna infrastruktura na otoku poboljšava, te da su uvjeti sportašima sve bolji i bolji, da je sve više i više investicija u razvoj turističkih objekata na otoku, mnogima je dokaz da će u skoroj budućnosti sportski klubovi, prvenstveno nogometni klubovi, - pokazati interes za održavanjem zimskih priprema ne samo na otoku Hvaru, već širom Dalmacije koja uz klimatske uslove i poboljšanje ugostiteljsko-turističke ponude jednostavno mora postati ono što mnogi naši klubovi zamjenjuju inozemnim destinacijama.

Vaša reakcija na temu