Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Grgurević: Dat ćemo sve od sebe da ih iznenadimo u Zagrebu

Grgurević: Dat ćemo sve od sebe da ih iznenadimo u Zagrebu

Za pobijediti Cibonu trebaš odigrati 20 posto više onoga što možeš ponuditi

Pred košarkašima Splita sutra je novi ispit. U četvrtom kolu HT Premijer lige 'žuti' gostuju u Zagrebu kod Cibone (17 sati HTV2). Zanimljivo je da će zagrebačka momčad i danas na parket. U trećem kolu ABA lige u Draženov dom stiže beogradski FMP.

- Puno su jači... Ne, nisu puno jači, ali su trenutno kvalitetniji na vanjskim pozicijama potpisom Tonija Katića. Naravno da to ne znači podcjenjivanje unutarnje linije. Tu je Bundović koji je napravio iskorak u svojoj igri. Imaju i nekoliko mladih igrača. Ekipa su koja igra nivo više od nas, to je činjenica. Ali, to nama ne treba biti opterećenje već veliki izazov - rekao je trener Splita Ante Grgurević.

Cibona danas igra s FMP-om, može li vam to pomoći?

- Može i ne mora. Sigurno da nisu zadovoljni otvaranjem u ABA ligi. To je stvar koja nas ne smije opterećivati. Ni nas nitko ne pita ništa kada budemo u autobusu 15 sati. Imaju trenera koji dugo i kvalitetno radi. Sigurno će se oni znati pripremiti. To nam je treća gostujuća utakmica i idemo gore pobijediti. To je lako za izjaviti, sada to treba pokazati na terenu. Za pobijediti Cibonu trebaš odigrati 20 posto više onoga što možeš ponuditi. 

Jedan od aduta 'žutih' sigurno će biti Tomislav Gabrić koji je bio generator preokreta u susretu s Lovćenom.

- Čeka nas teška utakmica, to je derbi. Do sada smo pokazali da možemo igrati sa svima kada smo koncentrirani. Dat ćemo sve od sebe da iznenadimo u Zagrebu. Mislim da nam ide u korist činjenica da će to Ciboni biti druga utakmica u 24 sata, to moramo iskoristiti.

Proradila je trica u drugom dijelu protiv Lovćena, zabio si svih 17 poena u drugih 20 minuta?

- Mislim da nisu moje trice presudile, već naša obrana. 

Vi ste kao i Hajduk. Kod kuće pobjede, a vani ne ide? 

- Razlika je, igra se pred domaćom publikom, kući se trenira svaki dan. Na gostovanjima je drukčiji kriterij suđenja.

Kakva je Cibona?

- Pogledao sam snimku utakmice sa Zadrom. Dosta su agresivni, trče. Slični su nama u tranziciji. Vjerujem da će biti zanimljiva utakmica - zaključio je Gabrić.

Vaša reakcija na temu