Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Maja Gijevski Guste Santini o aktualnoj situaciji: 'A zašto sam ja dao ostavku? Rizici su obrnuti od znanja...'

Guste Santini o aktualnoj situaciji: 'A zašto sam ja dao ostavku? Rizici su obrnuti od znanja...'

Nadzorni odbor nije demokratsko nego stručno društvo koje štiti interese vlasnika da mu raste vrijednost

Guste Santini je svojedobno bio onaj peti glas u smjeni Marina Brbića, ali brzo nakon toga je otišao. Jutros nam je rekao:

- A što mislite zašto sam ja dao ostavku? Rizici su obrnuti od znanja - kazao nam je Santini.

- Želio sam da Nadzorni odbor bude u skladu s materijalno ostvarivim i racionalno prihvatljivim ciljevima, te da se uvede ograničenje budžeta, a nije se htjelo shvatiti da smo mi klub koji se ne može razbacivati novcem. Nije prihvaćem moj pristup rješavanju problema. Zato sam dao ostavku, ali tada nisam htio ništa reći. Kos ne može ni spasiti ni uništiti klub, stvar je u konceptu koji bi ga trebao vratiti na stare staze slave, u odnosu na promociju pojedinaca da bi postali slavni jer prije nisu bili, što meni nije trebalo s obzirom da sam se već dokazao u svom poslu.

U cijeloj ovoj priči smo ga morali upitati zašto je onda glasao za smjenu Brbića koji je financijski stabilizirao klub.

- Niste u pravu. Ja sam glasao za opoziv Brbića jer sam inzistirao na analizama i sanacijskom programu, s obzirom da ekonomija nije 'kamena s ramena'. Brbić je došao u teškoj situaciji i treba mu priznati određene rezultate u sanaciji financijskih problema, ali nije točno da ih je u potpunosti riješio.

Što sada?

- Nadzorni odbor je temeljna institucija u klubu koja može definirati ponašanje predsjednika Uprave i tražiti rezultate. Torcida, navijači, Grad, sve je to vezana priča po kojoj je Hajduk svijet za sebe, te ima resurse da ostvari najbolje rezultate, ali neke stvari ne funkcioniraju dovoljno prihvatljivo, te je potrebno napraviti inventuru.

Spomenuo je riječi Slavena Marasovića po njegovu izlasku iz NO-a da je sve to demokracija, no on se s tim ne slaže:

- Nadzorni odbor nije demokratsko društvo, to je stručno društvo koje štiti interese vlasnika da mu raste vrijednost. Rješenje za klub u ovom trenutku su izvanredni izbori. Hajduk je veći od svih nas, svi se moramo podrediti njegovom interesu.

Na kraju je još kazao da uskoro izlazi njegova nova knjiga 'Dobitnici i gubitnici' pa će se, ako bude promocija u Splitu', i tu moći čuti neki primjeri glede Hajduka. 

Vaša reakcija na temu