Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović VIDEO Hajdučice porazile prvotimce 'bijelih'! Krovinović: Čekamo revanš

VIDEO Hajdučice porazile prvotimce 'bijelih'! Krovinović: Čekamo revanš

Igralo se '3 na 3'

HNK Hajduk Split danas je predstavio povijesni  kalendar za 2024. godinu, koji je okupio kompletnu prvu momčad i sve igračice iz prve ekipe ŽNK Hajduka.

HNK Hajduk Split danas je predstavio povijesni  kalendar za 2024. godinu, koji je okupio kompletnu prvu momčad i sve igračice iz prve ekipe ŽNK Hajduka. Iz Hajduka su istaknuli kako ovim potezom žele promovirati značaj žena u sportu, posebno u nogometu, s obzirom na razlike koje postoje u percepciji muškog i ženskog nogometa.

- Ovo je prvi put u povijesti, ne samo Hajduka, već i ostalih klubova da zajedno predstavljamo godinu i kalendar, naša muška i ženska ekipa ŽNK Hajduk. Dvije i pol godine su s nama. Došle su iz ŽNK Marjan. Primili smo ih u svoju obitelj otvorenog srca. Opravdale su to povjerenje, trenutno su druge u najvišem rangu natjecanja ženskog nogometa. Natječu se i za Kup. Mislim da su zaista zaslužile da budu prezentirane, da damo podrške ženskom sportu, upravo onim sportovima koji su tradicionalno okrenuti prema muškarcima. One se trude istom strašću, ljubavlju i puno energije. Obično i rade uz to što se bave sportom - rekla je članica Uprave HNK Hajduk, Marinka Akrap.

Službeno predstavljanje kalendara održalo se na Zvončacu u okviru 'Adventske fjere', gdje se okupilo mnoštvo navijača, a na radost svih prisutnih Hajdukovci i Hajdučice sučelili su se u utakmici '3 na 3'.

 Prvotimci Filip Krovinović, Mihael Žaper i Rokas Pukštas zaigrali su revijalnu utakmicu protiv članica ŽNK Hajduk Laure Vlastelice, Lane Kukavice i Ivane Vlajčević.

- Prelijep trenutak. Tu smo s našim Hajdučicama. Kalendar je stvarno top. Kao što smo već ustanovili, našim Hajdučicama kapa dolje. Odličan posao, mi ih tu podržavamo. Utakmicu je možda bolje ne komentirati, pošto smo izgubili. Čekamo revanš - rekao je Filip Krovinović nakon poraza od Hajdučica 7:4.

- Atmosfera je odlična. Malo smo previše grubo ušli u utakmicu, ali to je dokaz da je ženski nogomet kao i muški. Moj tata je oduvijek igrao nogomet i kada sam bila mala uvijek sam išla s njim i tako sam se zbližila s nogometom - rekla je nogometašica Laura Vlastelica i istaknula kako je najljepši osjećaj u nogometu kada zabije gol.

Njenoj suigračici Ivani Vlajčević prvi poklon za rođendan bio je lopta, a najdraži igrač iz Hajduka joj je Marko Livaja.

- Utakmica je bila dobra. Pobijedile smo. Odigrale smo 7:4. Svi igrači su jako dobri, nema pojedinca kojeg mogu izdvojiti. Zadovoljna sam utakmicom. Prvi poklon za rođendan bio mi je lopta i svidjela mi se. Tako sam se odlučila za nogomet. Najdraži igrač iz Hajduka mi je Livaja. Što se tiče svjetskih, pratim Cristiana Ronalda, Neymara, a od ženskih mi je idol Alexia Putellas - rekla je Hajdučica Vlajčević.

Hajdučice su imale i žestoku podršku s tribina, naime došle su ih bodriti suigračice, kao i kompletan stručni stožer.

- Ponosna sam, naravno. Od samog početka, od kada sam došla u klub. Ove cure su primjer koliko se trud, volja i želja isplati. Kada se sjetim prije dvije godine dok smo bili Marjan, bila je skroz druga priča. Evo sada velike pozornice, hajdučki grb, cure su oduševljene i mislim da su zaslužile da budu ovdje danas. Hvala Marinki Akrap i gospodinu Jakobušiću jer su nas prepoznali kao dio svoje obitelji. Zapravo, izjednačavaju mušku i žensku ekipu, osjećamo se jednako vrijednima. Cure su presretne i ponosne. Mi ćemo se nastaviti truditi opravdati to povjerenje - rekla je predsjednica ŽNK Hajduk, Matea Bešlić.

Hajdukovi prvotimci nisu imali ni trenutka predaha nakon utakmice jer su ih uhvatili navijači, a u prvim redovima bili su oni najmlađi, koji su strpljivo čekali potpise omiljenih igrača, a nisu propustili ni 'okinuti selfie'.

Brojni su pohrlili i uzeti novi kalendar koji nosi posebno ime - 'Hajduk je lipota...'. 

- Ne znači to samo nogomet, to je nešto više od obične lipote. Osigurali smo da kalendar odmah možete staviti na zid s obzirom na to da ga već sada prodajemo. Prva stranica je prezentacija naših dečki i cura. Pomogli su nam tu splitski dizajneri, obukli smo ih i sredili. Na ostalim stranicama vidjet ćete dečke i cura, koji pokazuju da nogomet spaja. Mi želimo upravo to, zajedništvo, kroz igru koju svi volimo, bez obzira bili na terenu ili kao navijači na tribini - rekla je  Marinka Akrap  i otkrila kako je snimanje dijelom odrađeno u HNK Split, dok su ostale fotografije iz igre. 

@dalmatinskiportal Hajdučice porazile prvotimce 'bijelih' na predstavljanju povijesnog kalendara. Krovinović poručio: 'Čekamo revanš!' #hajducice #hajduk #nogomet #dalmatinskiportal #balkantiktok #fyp #fypシ original sound - Dalmatinski portal
Vaša reakcija na temu