Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr HAJDUČKO PROKLETSTVO: Bivši Jradijev klub pred ispadanjem, Stoke i Deportivo na pragu treće lige...

HAJDUČKO PROKLETSTVO: Bivši Jradijev klub pred ispadanjem, Stoke i Deportivo na pragu treće lige...

Loših sudbina ima još, Turnovo prošlu sezonu nije ni privelo kraju

Priča oko hajdučkog prokletstva poznata je svima. Klubovi s kojima 'bijeli' odmjere snage u europskim natjecanjima nakon određenog vremena krenu nizbrdo. Najsvježiji primjer dolazi nam iz Norveške. Stromsgodset je dva kola prije kraja norveške lige na pretposljednjem mjestu.

Pozicija je to koja donosi ispadanje u niži rang, a u 28 dosadašnjih kola bivši klub Bassela Jradija slavio je samo šest puta. Hajduk i Stromsgodset igrali su u trećem pretkolu Europske lige 2015. godine. Tada je na klupi Hajduka bio Damir Burić, u napadu je igrao Franck Ohandza, dok je za Norvežane igrao Jradi. Hajduk je bio bolji u oba susreta, dva puta po 2:0. Već prošle sezone vidjelo se da neke stvari ne štimaju. Sezonu su završili na 13. mjestu, što im je donijelo ostanak. No, ove sezone čini se da im je ove sezone sudbina zapisana. 

U ljeto 2011. godine Hajduk je igrao sa Stokeom. Engleska momčad tada je s 'pola snage' izbacila 'bijele' koje je vodio Krasimir Balakov. Stoke je godinama bio stabilan član premierligaškog društva. Deset godina bez većih turbulencija plovili su Premiershipom, a onda su u ljeto 2018. skliznuli u Championship. U drugom razredu engleskog nogometa nalaze se i danas, no kako im je krenulo mogli bi pasti i niže. Nakon 16 kola Stoke drži pretposljednje, 23. mjesto sa samo tri pobjede i 11 bodova. Jedini lošiji je Barnsley kojeg je Stoke proteklog vikenda pobijedio 4:2. 

U ljeto 2008. u drugom pretkolu tadašnjeg Kupa UEFA Deportivo je izbacio 'bijele'. Španjolska je momčad 11 godina kasnije posljednja momčad druge lige! Nakon 15 kola imaju samo jednu pobjedu, a uz to imaju sedam remija i isto toliko poraza. 

Loših sudbina ima još. Turnovo npr. prošlu sezonu nije ni privelo kraju. Nakon 14 kola u trećem rangu prvenstva Sjeverne Makedonije izbačeni su iz lige. Razlog? Nisu odigrali dvije utakmice! Da nije sve ipak tako crno pokazuju primjeri Hake i moskovskog Torpeda. Finska Haka ove je sezone izborila povratak u prvu ligu, dok je Torpedo trenutno vodeća druge ruske lige.

Vaša reakcija na temu