Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hajduk je na današnji dan nanio Manchester Unitedu najteži poraz izvan Otoka

Hajduk je na današnji dan nanio Manchester Unitedu najteži poraz izvan Otoka

Na Poljudu su pred 30.000 gledatelja Englezi deklasirani sa 6:0

Na današnji dan prije točno 42 godine Hajduk je na Poljudu pred oko 30.000 gledatelja pobijedio Manchester United rezultatom 6:0. Bila je to prijateljska utakmica, ali je ostala upamćena kao najteži poraz slavne momčadi od jednog sastava izvan Otoka.

Utakmica je odigrana u sklopu priprema 'bijelih' za četvrtfinale Kupa prvaka protiv HSV-a. Trener Tomislav Ivić je tražio jake protivnike, a uprava kluba dogovorila je u tom periodu još susrete protiv Dinama (doma i vani), zatim Bordeauxa, Bayerna i Anderlechta.

No, prvi je na megdan došao veliki Manchester i teško stradao. Englezi su imali puno problema sa Zlatkom Vujovićem, na kojemu su skrivili dva jedanaesterca, a oba je realizirao Boro Primorac u 22. i 58. minuti. Krstičević je poentirao u 33., Mužinić u 40., sam Zlatko se u strijelce upisao u 57., a točku na ovu priču stavio je Bogdanović u 81. minuti.

Hajduk je u ožujku, kako je već poznato, nadigrao HSV, ali je nesretno ispao. Nijemci nisu te sezone postali prvaci Europe jer ih je u finalu svladao Nottingham Forest sa 1:0.

E sad, u prvenstvu Engleske taj isti Forest je završio sezonu kao peti, a Manchester je bio drugi, viceprvak. Toliko o snazi momčadi Uniteda koju je Hajduk doslovce deklasirao, razmontirao, a trener Ivić je po izlasku s terena čestitao svakom prvotimcu pojedinačno.

Podsjetimo još jednom i na sastave: 

HAJDUK: Budinčević, Primorac, Krstičević, Luketin, Zoran Vujović, Rožić, Zlatko Vujović (Mamić), Mužinić, Cukrov, Đorđević (Bogdanović), Šurjak (Maričić)

MANCHESTER UNITED: Bailey, Nicholl, Houston (Jovanović), MC Illroy, Mc Gueen, Buchan, Coppel, Wilkins, Jordan, Maccari, Thomas (Grimes).

Vaša reakcija na temu