Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hrvatska usred Beograda ima dvoje prvaka Europe u taekwondou

Hrvatska usred Beograda ima dvoje prvaka Europe u taekwondou

Taekwondo klub Marjan je još jednom napravio pravo malo čudo

Hrvatska u sred Beograda ima dva nova naslova europskih prvaka. Lena Stojković je osvojila i šesto zlato u nizu, trostruka je uzastopna prvakinja Europe i dvostruka uzastopna svjetska prvakinja, a tome je dodala i naslov pobjednica europskih igara. Brončani olimpijac Toni Kanaet postao je drugi put prvak Europe na impresivan način, bez izgubljene runde, a znamo da mu je ovom naslovu pretohido lom noge i taman kad se oporavio i lom ruke. 

Izvrsni su tako još jednom članovi taekwondo kluba Marjan koji od pet hrvatskih medalja dosad u Beogradu imaju četiri odličja oko vrata. 

Kanaet je na putu do finala u prvom kolu bio slobodan, u drugom je slavio protiv Čeha s 2:0 da bi četvrtfinalnom pobjedom protiv Danca Hrnica osigurao novu europsku medalju, svoju šestu u karijeri na prvenstvima starog kontinenta. U polufinalu je Kanaet s novih 2:0 pobijedio odličnog Nedžada Husića iz Bosne i Hercegovine iako je u toj borbi bilo i više od samog sportskog dijela jer je Kanaetu još uvijek svježe sjećanje na lom noge koji ga je udaljio od plasmana u Pariz na olimpijske igre, a koji se na grand prixu dogodio upravo protiv Husića. Tako je Kanaet ovom pobjedom pokazao koliko je fizički i psihički jak i koliko se još jednom vratio na tatami bolji i čvršći. U finalu je Kanaet deklasirao Ukrajinca koji je prije toga u polufinalu izbacio olimpijskog pobjednika, Rusa Khramcova

Fantastična je bila još jednom Lena Stojković, dvije godine zaredom najbolja sportašica Hrvatske u izboru HOO-a, prošle godine i najbolja u izboru SN-i te šesterostruka uzastopna zlatna na svjetskim i europskim prvenstvima te europskim igrama.

Lena je na putu do novog finala kategorije do 46 kilograma slavila protiv Azerbajdžanke Hasanzade s 2:0, Cipranke Kouttouki još jednom s 2:0 te Ukrajinke Nahurne, i treći put s 2:0. U finalu je Lena djelovala kao da neće obraniti naslov, izgubila je prvu rundu 4:9 i gubila u drugoj 3:9, ali je onda još jednom pokazala nevjerojatnu mentalnu snagu za novo slavlje s trenerima Veljkom Laurom Šišom i Tonijem Tomasom

Dodajmo da su odlični bili Marko Golubić i Doris Pole iz zagrebačkog Metalca koji su ostali korak kratki za nove hrvatske medalje. Marko je turnir otvorio s dvije odlične pobjede protiv Nizozemca i Turčina da bi ga u četvrtfinalu s tijesnih 1:2 u rundama zaustavio svjetski i europski prvak te olimpijski doprvak Britanac Bradly Sinden koji je kasnije otišao do novog zlata. Marko je svakako odličnom predstavio najavio olimpijske igre u Parizu gdje će, vjerujemo doći još spremniji i još bolji. 

Doris Pole je nastavila spehovima, nakon što je tri sekunde prije kraja ostala bez vize za Pariz sada je sekundu prije kraja ostala bez medalje na europskom prvenstvu. Nakon pobjede protiv Norvežanke 2:0 u rundama u drami četvrtfinala protiv domaće predstavnice Doris je imala 1:1 u rundama i vodstvo 5:3 do zadnje sekunde kada je primila udarac i izgubila borbu. 

Vaša reakcija na temu