Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Hrvatska večeras ide po pobjedu protiv Poljske (UŽIVO, 20.45 sati)

Hrvatska večeras ide po pobjedu protiv Poljske (UŽIVO, 20.45 sati)

Utakmica se igra u Osijeku

Nakon poraza u Lisabonu protiv Portugala, Hrvatska večeras na Opus Areni dočekuje Poljsku, reprezentaciju koja na svoj dan može biti izrazito neugodna te je nakon razočaranja na Euru, baš kao što su i ‘vatreni’, izrazito željna dokazivanja. 

Poljaci možda jesu kvalitetni, ali treba se reći kako je Hrvatska večeras veliki favorit. U ovoj utakmici izabranici Zlatka Dalića jednostavno moraju ići na pobjedu, trebaju se kvalitetnom predstavom izbaviti iz rezultatske krize. Imperativ je upisati prvu pobjedu u kompetitivnoj utakmici još od studenog prošle godine, a s ta bi tri boda ujedno napravili veliki korak prema vrhu skupine, koji garantira povoljniji položaj u ždrijebu za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. 

Protiv Portugala ‘vatreni’ nisu izgledali izvanredno, ali u određenim segmentima igre osjetio se značajan napredak te su poneki igrači pokazali što od njih možemo očekivati. Recimo Matanović, stasiti napadač iz Eintrachta Frankfurta nije možda imao sjajnu realizaciju u Lisabonu, ali našao se u mnoštvu prilika protiv braniča svjetske klase te pokazao karakteristike pravog modernog napadača. Kramarić, Gvardiol i Kovačić pružili su kvalitetnu partiju, a drugima se ne može previše zamjeriti, s obzirom da smo nakon dugo vremena igrali s trojicom u zadnjoj liniji. 

Iako Dalić nije bio zadovoljan s nekim pojedincima u Lisabonu, možemo očekivati kako će se izbornik ponovno odlučiti za istu ili barem sličnu formaciju. Gvardiol, Ćaleta-Car i Šutalo trebali bi biti blok ispred Livakovića, u veznoj liniji ne bi trebalo biti promjena što znači da bi mogli krenuti Sosa, Modrić, Kovačić i Jakić, dok bi ispred njih trebali biti Pašalić, Baturina i Kramarić, ako mu viroza dopusti da bude u kadru. Postoji i određena mogućnost da Luka Sučić krene ispred Baturine, a Matanović umjesto Pašalića ili Kramarića, ali dosta toga ovisi o tome tko je najspremniji, tko se dobro oporavio od zahtjevne utakmice protiv Ronalda i društva, a s tim je najbolje upoznat stručni stožer. 

Večerašnja utakmica znatno je važnija nego što se čini. Poboljšanje forme, izlazak iz negativnog niza te ostvarivanje povoljnijeg položaja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo samo su neki od razloga zašto Hrvatska mora ići na pobjedu. ‘Vatreni’ su unatoč brojnim izostancima i promjeni sustava kvalitetnija ekipa od Poljske te bi sve osim pobjede na Opusu bilo veliko razočaranje.

Vaša reakcija na temu