Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Igor Tudor: Nastojimo se pojačati, a istodobno razmišljati o održivosti kluba

Igor Tudor: Nastojimo se pojačati, a istodobno razmišljati o održivosti kluba

Po mom mišljenju smo već doveli dva dobra igrača na poziciji Juranovića i napadača

Hajdukov trener Igor Tudor uoči početka nove sezone je rekao:

- Totalno bez pauze, radili smo praktično kao da sezona nije ni završila. Dva tjedna rada i već je utakmica. Vidimo da je Istra u nekim problemima, što nama ne smije značiti ništa u smislu da moramo ući maksimalno nevezano za protivnika. Gledat ćemo prvenstveno sebe da budemo najbolji mogući u ovom trenutku. Imamo nekih izostanaka, što već znate, pogotovo u ofenzivi, tražit ćemo najbolja moguća rješenja.

Igra se bez publike.

- Nije uopće upitno da ovo nije isti sport s navijačima i bez. To nije samo moje mišljenje nego svih trenera i ljudi u sportu, ali trebamo se prilagoditi tome i čekati kad će doći bolja vremena. Svi bismo voljeli da ima publike jer je naša prednost domaćeg terena veća nego kod drugih klubova. 

Što bi vas zadovoljavalo s pojačanjima?

- To svakodnevno komuniciramo ja, Ivan i Stana, zajedno s Harijem i Juricom. Imamo ideju koja je vezana s mogućnostima. Želja i mogućnost nisu jedno te isto. Nastojimo se pojačati, a istodobno razmišljati o održivosti kluba. Klub mora dati plaće, a istovremeno i napuniti budžet. To su teme svakodnevne. Nadam se da će se u skoro vrijeme dogoditi i nešto konkretno po tom pitanju. Po mom mišljenju smo već doveli dva dobra igrača na poziciji Juranovića i napadača. Tražimo ofenzivnijeg veznog koji može zabiti gol i napraviti višak, te još jednog napadača. Tražimo igrače koji će donijeti golove, uskočiti odmah u prvih 11 i napraviti kvalitativni iskorak.

Hoće li igrati sa četvoricom u zadnjoj liniji?

- Mi smo završili tri utakmice sa četvoricom u zadnjoj liniji. Meni se činilo da to igračima paše više, to treba respektirati i ne biti isključiv. Uvijek sam mišljenja da igrači rade razliku na terenu, a sistem i stil može pomoći ili odmoći u ograničenoj mjeri.

Komentirao je i Ligu prvaka.

- S obzirom na prazne tribine išlo se dobro i žestoko, bolje nego što se očekivalo. Ipak su to igrači od kojih nema boljih. Uživao sam u vrlo dobrim potezima, driblinzima Neymara, preokretima, odličnom Leipzigu, igračima s kojima možeš igrati što hoćeš. Veselim se još ove dvije utakmice koje nas čekaju.

Kakav je status Adama Gyurcsa?

- On je tu, kandidira za utakmicu. To je za sada to.

Vaša reakcija na temu