Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr INTERVJU: Kada Dalmatinac zabije Dinamu, onda je to poseban osjećaj!

INTERVJU: Kada Dalmatinac zabije Dinamu, onda je to poseban osjećaj!

'Drago mi je što sam pomogao Hajduku'

Hajduk se provukao u Varaždinu, a Dinamo nije uspio. Najzaslužniji za to je bivši igrač Hajduka Michele Šego. Na svoj 22. rođendan majstorski je matirao Dominika Livakovića i donio veliki bod svojoj momčadi (1:1). 

- Bilo bi bolje da je gol bio u Hajdukovom dresu - rekao nam je na startu dobro raspoloženi Šego, a zatim dodao:

- Kada Dalmatinac zabije Dinamu, onda je to poseban osjećaj. Dobio sam puno poruka od navijača Hajduka, a vidim da sam završio i na brojnim hajdučkim stranicama. Zabio sam za sebe i Varaždin, ali drago mi je što sam pomogao Hajduku. 

Ima li neka posebna čestitka koju bi želio izdvojiti?

- Ima ih stvarno dosta, ali najbitnije su mi od obitelji, dva najbolja prijatelja Antonija i Vanje te od cure Nine.

Je li ti gol Dinamu najdraži u karijeri? 

- Draži mi je prvijenac u dresu Hajduka, na Poljudu protiv Istre.

Varaždin je izuzev prve utakmice protiv Slaven Belupa ostavio odličan dojam. Dobro ste se snašli u prvoligaškom društvu, zar ne?  

- Protiv Istre, Hajduka i Dinama smo bili ravnopravni. Imali smo poseban motiv protiv Hajduka i Dinama. Hvala Bogu, meni se otvorilo. Zabio sam Dinamu, hvala ekipi.

Nema nikakve dvojbe da je Varaždin nogometni grad. Publika je željna prvoligaškog nogometa... 

- U tri utakmice ove sezone je bilo 15.000 ljudi. Nije to kao u Hajduku, ali i u drugoj ligi smo bili najposjećeniji. Imali smo bolji prosjek u drugoj ligi nego pola prvoligaša. Sigurno su ekipe HNL-a mamac za naše navijače. Drago mi je što sam ih mogao razveseliti. 

Livaković je u drugom poluvremenu imao nekoliko vrlo dobrih intervencija, ali kod tvog pogotka nije ništa mogao...

- Već sam vidio akciju prije kada je Herrera pucao. Rekao sam mu nakon šuta da je imao opciju dodati mi loptu. Kod pogotka sam čak mislio da je lopta prejaka, da moram šutirati iz prve, ali ovako je bolje ispalo. 

Protiv Hajduka i Dinama osvojili ste samo jedan bod. Dojam je da ste mogli i morali uzeti koji bod više. Je li i vi tako razmišljate? 

- Pa da, ali možda nismo toliko iskusni. Nadamo se da će u budućnosti doći do toga da ih možemo pobijediti. 

Kako si zadovoljan svojim igrama?

- Kada sam bio na posudbi u Dugopolju, pa do sada dobro igram. Prošlu sezonu sam imao više asistencija nego pogodaka. Na putu do prve lige pomogli smo Teklić, Sentić i Škaričić i ja.

Ti i Teklić ste ovog ljeta zajedno iz Hajduka otišli u Varaždin. Kako ste doživjeli odlazak s Poljuda?

- Kada smo saznali da ne računaju na nas, bili smo tužni. Nadali smo se odlasku na pripreme, ali nije bilo zle krvi. To je klub kojeg volimo i u kojem smo bili osam godina. Mislim da je bolje to nego bilo što drugo. Ne žalimo što smo otišli. I on i ja se želimo vratiti jedan dan, i to što prije. Na nama je da se dokažemo...Tko ne bi volio igrati pored ovih imena koji su sada u Hajduku. Nas dvojica smo igrali skupa od najranije dobi. Već smo godinama uvijek u istoj ekipi. Jedina je razlika što sam ja za razliku od njega malo više bio na posudbama. 

Bio si na posudbama u Slaven Belupu, slovenskom Bravu, Dugopolju i Varaždinu. Koliko ti je to pomoglo?

- Puno. Ne bih ništa mijenjao. Svaka posudba me nešto naučila. U Belupu se prvi put dogodilo da nisam igrao. Igrao sam najbolji nogomet, ali trener Stipić to nije prepoznao. U Sloveniji prvi put u inozemstvu... U Dugopolju su me krenuli golovi. Još uvijek smatram da sam mlad. Ne mislim da kasnim. Sve se događa s razlogom. Samo korak po korak - zaključio je Šego. 

Vaša reakcija na temu