Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr INTERVJU: Nikoličius: Sve radimo s ciljem da Hajduka učinimo opet velikim!

INTERVJU: Nikoličius: Sve radimo s ciljem da Hajduka učinimo opet velikim!

Livaja je potpisao do kraja sezone. Dovesti ga sada je bilo teže nego uvjeriti ga da ostane i na ljeto

Na kraju prijelaznog roka sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius dotakao se proteklog razdoblja.

- Volio bih pričati o transferima. Zašto smo nešto radili i kako. Želimo kreirati pozitivnu sliku u svlačionici. Doveli smo iskusne igrače poput Kalinića, Kačaniklića, Fossatija i Livaje. Ovi igrači su izabrani kako bi treneru dali različite varijante u taktičkom smislu. Drago mi je jer su se Kalinić i Livaja vratili kući. Oni su velika imena hrvatskog nogometa i došli su kako bi nam pomogli, a time pokazaju da vjeruju u Hajduk. Želimo napraviti momčad koja će biti spremna za titulu. Za to treba vremena. Moramo mijenjati mentalitet i neke stvari unutar kluba, ali za to treba vremena. Imali smo neke ponude za prodaju naših igrača. Vušković je bio jedan od njih, ali vjerujemo da će bolje biti na ljeto. Naravno, ako i rezultati budu bolji to će biti lakše. Imamo 25 igrača na raspolaganju, 60% hrvatskih igrača, deset stranaca, a 40% momčadi su igrači ponikli u Hajduku - rekao je Nikoličius, a zatim dodao:

- Želimo promijeniti mentalitet kako bi što spremniji krenuli u novu sezonu. Krenuli smo s pripremama za iduću sezonu. Velika pozornost se obraća na Akademiju i mlade igrače. Stipe Biuk je potpisao dugoročni ugovor, a sada namjeravamo isto napraviti i s ostalim talentiranim igračima.

Kakav je status Livaje, Fossatija i Kalinića? Je li moguć njihov ostanak i duže?

- Livaja je potpisao do kraja sezone. Dovesti ga sada je bilo teže nego uvjeriti ga da ostane i na ljeto. Fossati ima ugovor u Monzi do ljeta. Ali, kada smo ga doveli želja je bila da ga testiramo. Ako bude dobar napravit ćemo sve da ga ostavimo. Kalinić je sjajna osoba. O njegovim igračkim kvalitetama ne treba raspravljati. Nije mala šansa da on ostane još jednu godinu. Sve radimo s ciljem da Hajduka učinimo opet velikim. Imate Sentića koji uz Kalinića može stasati, napredovati. Isto vrijedi i za Biuka i Ljubičića koji će imati priliku uz Kačaniklića i Livaju.

Kako ste uspjeli dovesti pojačanja s obzirom na financijsku situaciju?

- Svaki korak smo napravili u dogovoru s predsjednikom. Što se tiče novca nisu laka vremena. Nema navijača, igračima se vraćaju zaostaci iz ugovora koji su smanjeni kada je krenula korona, tako da sada dobijaju 140% plaće. Veliko hvala predsjedniku za ono što radi za klub.

Je li zajedno sa Caktašom i Jradijem u drugoj momčadi i Mikulić?

- On je imao problema s ozljedom. Napravit ćemo sve da oporavak prođe u najboljem redu, ali biti će u drugoj momčadi. 

Livaja isto ima ugovor do ljeta?

- To je drukčija situacija. Njega smo sada doveli.

Koji su ciljevi do sezone?

- I ranije smo pričali. Napravit ćemo sve da se kvalificiramo za Europu. To je za klub poput Hajduka normalno. To se može ostvariti i biti treći ili četvrti, ili osvojiti kup. Želimo izboriti nastup u Europi iduće sezone.

Hoće li mladi igrači do kraja sezone dobiti priliku?

- Imamo 22 igrača za deset pozicija. Vjerujem da će mladi igrači dobiti priliku. Ako ćemo gledati optimistički, ako budemo u finalu kupa do kraja nas čeka 20 utakmica. Dogode se kartoni, ozljede. Siguran sam da će neki od njih dobiti minutažu.

Kakvo je zdravstveno stanje igrača s obzirom na koronu?

- Sigurno neće biti lako. U Gorici sam se suočio sa sličnom situacijom. Ali, vjerujem da ćemo biti spremni. Imat ćemo jedan tjedan pripreme za Rijeku. Nisu ovo laka vremena za nikoga. Hajduk do sada nije imao većih problema s koronom, to se nije moglo izbjeći. Siguran sam da će nas ovo učiniti još jačima.

Imate li viška igrača u napadu?

- Ne bih rekao. Trener je taj koji bira momčad. Najbolji lijek za igrača koji nije do sada igrao kako se očekivalo je konkurencija. Ne želim da se itko u Hajduku osjeća sigurnim. Dok sam tu nastojat ću da konkurencija bude što veća.

Što ćete smatrati uspjehom na kraju ove sezone?

- Ako se kvalificiramo u Europu. Znam u kakvu sam situaciju došao. Bili smo u manjku s bodovima, ali znamo da nas čeka još 16 utakmica. Imamo šansu biti četvrti, treći. Četiri utakmice nas dijele do osvajanja kupa.

Je li trofej imperativ?

- Kup je natjecanje u kojem ideš iz utakmice u utakmicu. Ne znamo kada ćemo igrati sa Zagrebom, oni još ne treniraju. Prvo nas čeka Zagreb, a onda ćemo vidjeti.

Je li veća šansa preskočiti Rijeku ili Goricu?

- Teško je to reći. Mislim da će se tri momčadi boriti do samog kraja - zaključio je Nikoličius.

Dio o Miji Caktašu možete pročitati OVDJE 

Vaša reakcija na temu