Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr INTERVJU Tonio Teklić: Nisam pogriješio s odlaskom u Varaždin, isključivo mi je bila bitna minutaža

INTERVJU Tonio Teklić: Nisam pogriješio s odlaskom u Varaždin, isključivo mi je bila bitna minutaža

Dobro su me prihvatili suigrači pa mi je sve bilo lakše

Tonio Teklić u utorak se vraća na Poljud. Plemeniti veznjak koji će u rujnu proslaviti 21. rođendan protekle je zime iz Hajduka otišao na posudbu u Varaždin.

- Vidjet ćemo kakav će biti osjećaj, bit će sve drukčije. Ne znam kako ću reagirati. Malo mi je čudno, spreman sam dati sve od sebe - kaže nam Teklić, kojemu će sigurno susret protiv Hajduka biti dodatan motiv kako bi pokazao da se na Poljudu i na njega treba računati. 

-  Vidio sam kako je u posljednjim utakmicama za Hajduk zaigralo dosta mladih igrača iz B momčadi i juniora. Sigurno je to dodatan motiv za mene. Imat ću motiva dosta, spreman sam odigrati dobru utakmicu.

Što će se dogoditi ako zabiješ Hajduku. Hoćeš li proslaviti pogodak?

- Nema šanse da bih slavio, ni ne pomišljam na to. 

Trener Varaždina Samir Toplak dosta te hvali. Rekao je kako si top igrač i nije mu jasno kako nisi dobio pravu priliku na Poljudu. Što kažeš na to?

- To sve treba dokazati na terenu.

Na čemu najviše inzistira?

-  Pričamo, taktički puno radimo. Sa svim igračima priča, to je njegov stil.

Kako si se snašao u Varaždinu?

- Super, mali gradić, sve je blizu. Trener Toplak je odličan, dobro su me prihvatili suigrači pa mi je sve bilo lakše. Mogu reći da sam baš zadovoljan.

Kako je uopće realizirana ideja o odlasku u Varaždin?

- Isključivo mi je bila bitna minutaža. Mogu reći da nisam pogriješio što sam se odlučio na taj potez. Već u prvom susretu protiv Intera sam asistirao za pobjedu, a do sada sam igrao u svakoj utakmici. 

Za Hajduk je Teklić odigrao 23 susreta. Debitirao je u mandatu Joana Carrilla u rujnu 2017. u kup susretu protiv Oriolika. Samo je jednom bio u početnom sastavu, u rujnu prošle godine, protiv Mladosti iz Petrinje u kup ogledu. Sada je trend da Tudor gura mlađe igrače u prvi sastav. Je li ti žao što do sada nisi dobio pravu šansu, odnosno jesu li neki dobili minute 'preko reda'?

- Drago mi je radi tih momaka, nije mi krivo. Oni su do sada odigrali jednu utakmicu, a ja igram tu stalno. Najbitnije mi je da igram. Svakako mi je drago što ima dosta igrača s kojima sam igrao u drugoj momčadi. 

S kim se čuješ na Poljudu?

- Čujem se s Blagaićem, Vuškovićem.

Varaždin je trenutno deveta momčad lige. Do kraja je ostalo osam kola i jasno je kako vas čeka grčevita borba za ostanak?

- Svaki bod je bitan. Taman kada je završila korona stanka raspored nam je donio tri teške utakmice. Dinamo, Rijeku i Hajduk. 

Kakav Varaždin možemo očekivati na Poljudu?

- Ne mogu otkrivati taktiku, ali ne želimo se povlačiti i igrati bunker. Sigurno ćemo nastojati i na Poljudu osvojiti tri boda. To nam je uostalom i želja u svakoj utakmici, bez obzira s kim igramo.

Kako si vidio Hajduk u ogledima s Interom i Istrom?

- Drukčija je situacija bez publike, sve je drukčije. Kada gledamo europski nogomet ima dosta iznenađenja. Hajduk je dobio obje utakmice, ne vidim neki problem.

Hoće li prazne tribine biti prednost Varaždinu?

- Sigurno hoće, nama će biti lakše, to je sigurno. Puno je lakše igrati u gostima na Poljudu bez publike. Njima će sigurno biti teže - zaključio je Teklić.

Vaša reakcija na temu