Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka IVAN LEKO: Prijatelji i poznanici mi govore, stani nazad, čekaj grešku protivnika, imaš Marka Livaju pa ćeš dobiti!

IVAN LEKO: Prijatelji i poznanici mi govore, stani nazad, čekaj grešku protivnika, imaš Marka Livaju pa ćeš dobiti!

'Bilo bi kukavički tražiti alibi da nam fali igrača'

Nakon poraza u Puli pred Hajdukom je novi ispit. U 20. kolu SuperSport HNL-a 'bijeli' u nedjelju (17.30 sati) na Poljudu dočekuju Rijeku.

- Nakon utakmice u Puli sam bio iskren s igračima. Rekao sam što osjećam, da je bolno, nakon 3:0 nemamo puno pričati. Protivnik je bio bolji. Moramo nastojati naučiti i ne zaboraviti osjećaj boli - rekao je trener Hajduka Ivan Leko, a zatim se dotakao pojačanja.

- Utakmica u Puli nam nije previše otkrila. Mi smo i prošle nedjelje imali dovoljno kvalitete na terenu, klupi i tribinama da pobijedimo. Bilo bi kukavički tražiti alibi da nam fali igrača. To nije istina.

Zašto je Nikola Kalinić ušao u Puli u 86. minuti?

- Zbog toga što je u nogometu gotovo kada sudac svira kraj. Dok se igra sve je moguće. Zato je ušao Nikola, Yassine...

Jeste li gledali uživo utakmicu Šibenika i Rijeke?

- Je, gledamo uživo i sve poslije. Gledamo četiri-pet utakmica. To je put kako se treba raditi. Zato i je to sve bilo bolno. Skoro smo mjesec dana zajedno. Vidim kako svi ljudi u klubu daju energije i truda da bi se utakmice pobjeđivale. U nogometu se i pobjeđuje i gubi.

Kakva je Rijeka?

- Gledali smo dvije utakmice u prvenstvu. Imali su četiri boda. Novi trener, novi igrači, nova energija. Dobra su ekipa. Gledali smo i prijateljske utakmice, pratili. Trebala bi biti dobra utakmica u nedjelju. Imamo respekt prema protivniku, ali mi smo dobri i imat ćemo naših momenata.

Planirate li išta promijeniti u odnosu na Pulu?

- Planiramo biti bolji. Naš plan B i C je napraviti naš plan A boljim. Nakon mjesec dana treniranja normalno je da smo još daleko od idealnog Hajduka u mojoj glavi. Nakon par dana se pričalo turbo Hajduk, to je bilo daleko. Sada kada je rezultat očajan nećemo gubiti glavu i ići u alibi rješenja. Bit ćemo mirni, nastojati biti bolji i svaku utakmicu dočekati bolji nego onu prošlu. Mi puno razmišljamo, dajemo sve od sebe da budemo bolji. Ima puno pitanja, ali vjerujem da će ti dobar nogomet donijeti rezultat. Imam prijatelja i poznanika koji kažu: 'Vrati se nazad, čekaj grešku protivnika, imaš Marka Livaju pa ćeš dobiti'. U jednom srednjem razdoblju će rezultat doći kao posljedica rada. Imate dva pristupa, da ti odlučuješ, a imaš i drugi, da igraš reaktivni nogomet i kažnjavaš grešku protivnika. Mi vjerujemo u naš put.

U kojem segmentu Hajduk može najviše napredovati?

- U svim: taktičkim, tehničkim, karakternim. Želimo rasti u svemu. Mi smo par tjedana zajedno. Jako sam zadovoljan i sretan poslije svakog treninga. Momci treniraju kao 'pasi'. Taj pristup će nam donijeti dobrih stvari.

Kakav je vaš osjećaj bio za vrijeme utakmice u Puli?

- Kada gubiš 3:0, i kada je bliže 5:0 nego 3:1 normalno je da si tužan i razočaran. Upoznaješ momčad kroz treninge, ali i utakmice. Bilo mi je tužno vidjeti kako darujemo situacije i golove. Primiš golove u situacijama kada su tri protivnička igrača, a naših sedam. Ne mislim da je nas Istra razbila nego da smo mi darovali. Ne znam koji gol više boli. Mi znamo da uvijek postoji protivnik, ali to su bila tri velika poklona. Mene prvi gol u Puli više boli nego drugi. Ali, kada izgubiš 3:0 onda moraš šutjeti i raditi. 

Jeste li riješili dileme oko nekih igrača nakon te utakmice?

- Nastojimo iskoristiti kvalitete igrača. Cilj je imati dobrih 11 na terenu, a ne ovisiti o jednom, dvojici ili trojici. Sada smo sigurno pametniji nego prije pet dana. 

Gdje vidite najveći problem, je li to manjak vremena ili pojačanja?

- Jasno mi je gdje sam došao. Tražiti vrijeme je slična priča kao i o pojačanjima. Iz poniznosti, velikog reda i momčadskog duha sve dolazi. 

U čemu je Hajduk bolji od Rijeke?

- Teško je o tome pričati. To će biti dva različita nogometa. Vidjet ćemo u nedjelju čiji nogomet je bolji. Imam respekt prema Rijeci, ali i vjeru u ono što mi radimo. 

Tko je najopasniji igrač Rijeke?

- Dobri su kao ekipa. Točno znaju što rade, igraju bez respekta. Uvijek se više vide ofenzivni igrači. Novi trener je napravio dobru, solidnu ekipu. Zaslužuju respekt, ali smo mi fokusirani na nas. Nadam se da ćemo u nedjelju vidjeti bitan pomak - zaključio je Leko. 

Vaša reakcija na temu