Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović IVIĆ DOBIO VITRINU NA POLJUDU Emotivno je bilo u Trofejnoj sali

IVIĆ DOBIO VITRINU NA POLJUDU Emotivno je bilo u Trofejnoj sali

Svi se slažu u jednom: bio je genijalac ispred svoga vremena

Deset godina je prošlo od smrti Tomislava Ivića, a danas je legendarni trener dobio svoju vitrinu na Poljudu.


Emotivno je bilo u Trofejnoj sali. Prigodne govore održali su predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić, zatim Ivica Šurjak te na koncu Ivićeva supruga Regina.

- Iako danas obilježavamo desetu godišnjicu smrti meni se čini da slavimo njegov život i što je radio. Ima tu puno simbolike. Šjor Ivan je umro na svoj imendan. Ta simbolika brojeva ga je pratila cijelo vrijeme. Osvojio je 16 trofeja u 14 zemalja. Problem je osvojiti u jednoj, a kamoli u 14. Ali, ono što je nama bitno je što si napravio u Hajduku, a i tu je bio najveći. Torcida mu je 2011. posthumno kao jedinome dala 'Hajdučko srce'. Možda u svom vremenu nije bio shvaćen, ali bio je predan i strastven. Zbog njega je danas Hajduk velik - rekao je Jakobušić. 

Ivica Šurjak dio je zlatne generacije Hajduka iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

- Imao sam sreću da me trenira jedan takav trener. Ta suradnja je počela u omladinskoj školi kada sam imao 14 godina. Bili smo jako darovita generacija. Uprava Hajduka je 1971. postavila Ivića za trenera prve momčadi, odlučili su ne kupovati igrače sa strane, daje šansu svima nama te nam se tada otvaraju vrata raja. Bili smo savršeno vođeni. Bio je čovjek ispred svog vremena. Izdvojio bi pobjedu protiv Partizana u Beogradu (6:1) i oba susreta protiv HSV-a. U prvom susretu smo bili pokradeni, bio je faul na Pudaru, a u uzvratu smo igrali presing cijelu utakmicu. Napravili smo im deset šansi. Zahvalio bih mu se na svemu onome što je napravio za nas na terenu i u privatnom životu - rekao je Šurjak na rubu suza.

Ivićeva supruga Regina jasno je istaknula.

- Imao je samo dvije ljubavi: familiju i Hajduka. Bilo je puno teških događaja. To su bila takva vremena - rekla je Regina Ivić, a zatim dodala:

- Puno ga ljudi nije razumjelo. Rekli su da ih opterećuje i uništava sa snažnim treninzima. Ali, to su bili momci u naponu snage. To je bilo šteta ne iskoristiti. Imali su dara za nogomet i ljubav prema Hajduku. Oni su Bogu hvala bili poslušni, radni, dali su sve od sebe. Zato su i imali uspjeha. Za mene je bio prekrasan suprug, otac, djed. Doživio je i dvoje praunučadi. Mislim da će ipak jedan odlomak njegove krvi ostati zapamćen u Hajduku, ako bude zdravlja. 

Na kraju je Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić uručio Regini Ivić dres s brojem 1 na kojem piše Ivić. Regina ga je odmah proslijedila praunuku Adrianu Tomislavu. 

Svi se slažu u jednom: Ivić je bio genijalac ispred svoga vremena...


Vaša reakcija na temu