Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr Jairo hvali suigrača: Lijepo je što je Hajduk doveo Eduoka

Jairo hvali suigrača: Lijepo je što je Hajduk doveo Eduoka

Prošle sezone sam zabio 13 golova, ove mi je cilj više od toga

Jairo je protiv Gorice zabio dva pogotka. To su mu bili prvi pogoci u dresu Hajduka nakon tri mjeseca. 

- Od početka smo znali da nas čeka teška utakmica. Bili smo fokusirani još i više nakon poraza u prošloj utakmici. Danas smo pokazali da smo u dobroj formi i da u Koprivnici nismo imali sreće. Igrali smo dobro, zasluženo pobijedili, to je najvažnije za svih - rekao je Jairo, a zatim se dotakao Gorice.

- Protiv njih je uvijek teško igrati. Dobro se brane, s 11 igrača. Stigli su puni samopouzdanja nakon pobjede protiv Rijeke, ali u našim glavama samo je pobjeda bila cilj.

Važna pobjeda za Hajduk, ali i važni golovi za tebe. Prvi u sezoni?

- Naravno. Šest utakmica nisam zabio, ali nikad nisam prestao naporno raditi i nisam izgubio vjeru u svoje sposobnosti. Moram zahvaliti i treneru i suigračima što su mi bili potpora, zato su mi današnji golovi još draži. 

Je li manje zabijaš zbog drukčije uloge u odnosu na prošlu sezonu?

- Ne, nogomet je takav. Nekad lopta ulazi sama, a nekad ne zabiješ najlakše situacije.

Malo je nedostajalo da zabiješ hat-trick?

- Basel (Jradi nap.a) je odigrao loptu, ali nisam očekivao da će vratar izaći. Ali, dobro je i ovako.

Osjećaš li sada olakšanje?

- Naravno, golovi uvijek pomažu i dižu samopouzdanje. 

Kako je igrati s Eduokom?

- Vrlo dobro. Kao što vidite on može zabiti, driblati, asistirati. Lijepo je što ga je Hajduk doveo. Uvijek je dobro kada dođe novi igrač i pomogne nam dobrim igrama.

Eduok je obećao 18 pogodaka ove sezone. Koji je tvoj cilj?

- Ne volim govoriti o tome, to je moja stvar. Mogu reći da želim zabiti više nego lani. Prošle sezone sam zabio 13 golova, ove mi je cilj više od toga - zaključio je Jairo.

Vaša reakcija na temu