Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JURE IVANKOVIĆ: Ovo nisam očekivao ni u najluđim snovima, a u nedjelju brani Buljan!

JURE IVANKOVIĆ: Ovo nisam očekivao ni u najluđim snovima, a u nedjelju brani Buljan!

'Postoje dva načina za doći na klupu Hajduka'

Nakon četiri uzastopna poraza pred Hajdukom je novi ispit, s novim (privremenim) trenerom. U nedjelju u 16.30 sati na Poljudu 'bijeli' u 30. kolu SuperSport HNL-a dočekuju Osijek. 

Jure Ivanković debitirat će u novoj ulozi nakon odlaska Mislava Karoglana, a Hajduk će protiv Osijeka odraditi prvu od dvije utakmice bez gledatelja nakon kazne zbog incidenata na kup utakmici s Dinamom.

- Borna Buljan će braniti. On je sada prvi izbor - rekao je u uvodu Ivanković, a zatim dodao:

- Razgovarao sam s igračima pet-šest minuta. Svjesni su svoje odgovornosti i da smo svi skupa hijerarhijski podbacili. Nismo previše analizirali. Trudimo se, idemo raditi dan po dan.

Kakvog Hajduka možemo očekivati?

- Nije lako. Igrači osjećaju pritisak. Psihološki pad je bio vidljiv nakon poraza, ali žele pokazati da vrijede više od rezultata u zadnje vrijeme. Bitno je vidjeti tko od ovih igrača želi produžiti svoj boravak na Poljudu. Prostora će biti za mlađe igrače, da dobiju priliku, skupljaju iskustvo. 

Hoće li i dalje biti minuta za Ivana Perišića?

- Ivan je izuzetno motiviran svaki dan na treninzima. Njegova posvećenost i ljubav ga je dovela do ovih razina. Očekujemo da će imati minutažu u svim utakmicama ako bude sve po planu. 

Kakva je situacija u momčadi?

- Ozlijeđena su nam oba vratara, Kalinić i Lučić. Problema ima i Šarlija, Livaja je out, od ranije Melnjak i Žaper, Ferro isto. Uremović je u Rijeci izašao zbog problema s natjecateljskim ritmom. Nadam se da će biti spreman. 

Je li Mierez najopasniji igrač Osijeka?

- On je njihova pokretačka snaga. Svaku situaciju želi iskoristiti na najbolji mogući način. Osijek je kreativna ekipa, imaju dosta dobrih igrača, pojedinaca, ali mi ćemo se fokusirati na sebe, da pokažemo da smo spremni vratiti se na pravi put. 

Kako se vi osjećate?

- Osjećam se uzbuđeno. Velika je čast i odgovornost. Postoje dva načina za doći na klupu Hajduka. Prvi je da imate veliko ime, a drugi je da netko prepozna vaš rad, trud i predanost. Ovo nisam očekivao ni u najluđim snovima. Odlučio sam prihvatiti ovaj posao i preuzeti odgovornost.

Kako vam je trenirati Perišića i Livaju?

- Oni se odnose odlično prema meni, kao i prema svakom treneru. S igračima takve veličine imate najmanje problema. Znaju cijeniti trud, čast je i zadovoljstvo i velika odgovornost, ali i užitak raditi s takvim igračima. Pravo je zadovoljstvo biti dio takvog tima.

Imate li želju ostati na klupi i nakon kraja sezone?

- Ne razmišljam tako daleko. Razmišljam samo o prvoj utakmici i da se prezentiramo iz dana u dan u što boljem svjetlu. U nogometu je jedna stvar specifična. Uloženi trud nije proporcionalan rezultatu. Pokušat ću odraditi svoj posao najbolje što mogu. 

Kakav je vaš nogometni stil i tko je vaš uzor?

- Dosta sam pratio trenere koji su najuspješniji, pokušao od njih nešto naučiti i naći svoju filozofiju. Uvijek je to najviše povezano s profilom igrača s kojima raspolažeš. Nemam model igre koji bi želio sprovesti. Nema vremena za eksperimentiranje. Treba se vratiti osnovama, da igrači izvuku najbolje iz sebe. 

Što vam je rekao Mislav Karoglan i što ćete mijenjati u odnosu na njega?

- Pružio mi je podršku. Savjetovao me da budem svoj, da pokušam nešto promijeniti na svoj način. Zahvalan sam svima u klubu što smo imali priliku raditi kao stožer. Tužni smo i žalosni što nismo došli do cilja kojeg smo sanjali i zacrtali. 

Ima li netko tko vam je poslao posebnu poruku?

- Od prvog trenutka sam se svim silama koncentrirao na ono što je ispred nas. Dobio sam podršku od Gorana Sablića i Stanka Bubala. Goran je jedan od zaslužnijih što sam danas ovdje. Rekao mi je da budem svoj i pokušam izvući maksimum. 

Hoćete li pokušati spojiti Kalinića i Livaju?

- Bila je to ideja i kod trenera Karoglana. Protiv Rijeke smo tako krenuli, ali se dogodila Markova ozljeda. Splet okolnosti je doveo do toga da nisu igrali puno zajedno. Bude li prilike, to će biti jedna od opcija i do kraja sezone.  

Tko vam je dao povjerenje i koji su zadaci postavljeni pred vas u posljednjih sedam kola?

- Svaka utakmica je prilika za dokazivanje. Zadaci koje je pred mene stavio sportski sektor je završiti sezonu na najbolji način i da pokušamo promovirati mlade igrače. 

Kakvu utakmicu možemo očekivati?

- Vjerujem da će obje momčadi biti motivirane. Osijek se bori za četvrto mjesto, a mi da sačuvamo dostojanstvo, da se vratimo pozitivnom rezultatu.

Na Poljudu neće biti publike...

- Tužan sam kad nemamo podršku navijača. Možemo reći da su navijači sezonu odradili šampionski, a da smo mi ostali zakazali - zaključio je Ivanković. 

Vaša reakcija na temu