Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KO(Š)MENTAR: Rimac srušio rekord, 'žuti' pred vratima playoffa, a što će tek biti kad počnemo igrati dobro?
Ko(š)mentar Piše: Toni Španjić

KO(Š)MENTAR: Rimac srušio rekord, 'žuti' pred vratima playoffa, a što će tek biti kad počnemo igrati dobro?

Split je došao do 11. pobjede u ABA ligi

Košarkaši Splita pobijedili su na gostovanju u Novom Mestu Krku rezultatom 80:76. Time su Splićani došli do 11. pobjede u regionalnom natjecanju, dok je Krka ostala na četiri i drži posljednje mjesto na ljestvici.

Svaka pobjeda u ABA ligi je vrijedna i velika, pogotovo kada se do nje dođe u gostima, pa makar to bilo i kod slovenskog 'fenjeraša'. Međutim, prikazana igra sigurno je daleko od onog čemu teži Rimac. Dva dana nakon pobjede u Zaboku, Splićani su djelovali ispuhano, Krka je dominirala u skoku, pogotovo napadačkom, imali su domaćini veliki broj drugih napada i to je segment igre koji ih je držao 'živima' u utakmici. 

Sredinom druge četvrtine, Split je preuzeo vodstvo koje je zapravo zadržao do konca dvoboja. U jednom trenutku se ta prednost popela sve do 12 poena razlike, ali Krka je grickala prednost koš po koš, pa se ključni trenutak dogodio na minutu i pol prije kraja dvoboja, kada je Kalajžić kod 70:68 uhvatio skok u napadu, potom i poentirao i priči je bio kraj na radost svih navijača Splita, pa i onih desetak najvjernijih koji su potegli do Novog Mesta...

Kalajžić se prometnuo u najboljeg igrača utakmice, bio je raspoložen, davao momčadi ritam, a upravo preko njega je Rimac odlučio napadati, na početku utakmice, fizički inferiornijeg Špana. Perković je zabio 16 poena, Kalajžić 14, Vuko dodao 12 poena, dok je Kučić zabio 8, baš koliko i Shorter, te Sullivan, a Funderburk je stao na 6. Ne pamtimo da smo vidjeli pobjedu 'žutih', pogotovo u gostima s tako skromnim učinkom Amerikanaca, a pogotovo s tri trice iz 16 pokušaja...

E sad, 'žuti' su ovom pobjedom došli do 8. mjesta na ljestvici, izjednačili se s Igokeom i Studentskim Centrom, momčadima s kojima će se u posljednja tri kola boriti za plasman u razigravanje. Upravo su to dvije momčadi koje su na u prva dva kola ABA lige uzeli pobjede na Gripama, i pravo je čudo da su Splićani u ovom trenutku u igri za playoff.

A posljednje i ništa manje važno - Split je ovom pobjedom tek drugi put od pokretanja regionalne lige došao do 11. pobjede. Slaven Rimac je tako uspio u onome što nijednom treneru 'žutih' nije uspjelo u posljednjih 17 godina! Još ranije je pobijedio Partizan prvi put nakon 27 godine, a Splitu je donio i prvu pobjedu u Beogradu nakon čak 33 godine. Pesimisti će reći prije ili kasnije će ne odveć dojmljiva igra doći na naplatu, a vječiti optimisti će podvući - što će tek biti kad počnemo igrati dobro!

Vaša reakcija na temu