Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KOMENTAR UTAKMICE: Idemo u finale. I to je jedino bitno
Komentar utakmice Piše: Hrvoje Vejić

KOMENTAR UTAKMICE: Idemo u finale. I to je jedino bitno

Zaslužena pobjeda, ali naravno da kao navijači ne možemo biti zadovoljni onim što smo gledali

Hajduk se uspio plasirati u finale kupa, na teškom gostovanju u Koprivnici je došao do minimalne, ali zaslužene pobjede. Na očajnom travnjaku gledali smo i isto takvu utakmicu, u kojoj su 'bijeli' ipak bili za nijansu bolji suparnik. Ali, krenimo redom.

Hajduk je nastupio u najjačem sastavu, nedostajao je samo Borevković, koji zbog crvenog kartona u prošloj utakmici nije mogao danas biti u prvih 11. U najavi utakmice slušali smo da je ovo najvažnija utakmica sezone, kako moramo biti na najvišem nivou, ali ništa od toga nismo vidjeli, pogotovo u prvom poluvremenu.

Trener Slavena Zoran Zekić odlučio se na 3-5-1-1, s planom napuniti sredinu. Želio je dominirati na tzv. drugim loptama jer je bilo očekivano da će biti dosta preskakanja i obično onaj koji uspije iskontrolirati druge lopte bude bliže pobjedi. Hajduk je također bio oprezan, bez rizika i prvo poluvrijeme je bilo čista dosada. Posjed 50-50, oba protivnika bez udarca u okvir gola, bolje bi bilo da nisu ni odigrali prvih 45 minuta, bar ne bi bilo krvavih glava. Nažalost, u jednom od tih duela je ozbiljno stradao mladi Novak Tepšić, nakon udarca glavom u glavu s Melnjakom. Oba su igrača išla neoprezno, spuštenih ruku, i to može biti škola svim igračima koliko je bitno u skoku držati ruke visoko, ne da bi nekoga udario laktom, nego da bi zaštitio i sebe i protivnika. Nadam se da je momak dobro i želim mu brz oporavak.

Drugo poluvrijeme je donijelo više uzbuđenja. U prvih desetak minuta bilo je šansi i na jednoj i na drugoj strani, opasni su bili Crnac i Hoxha, koji nam je zajedno s Mudražijom i u prvom poluvremenu kao wing back radio probleme ulazeći u sredinu na svoju desnu nogu. Za Hajduk prvo prijeti Livaja glavom pored gola, a onda u 56. minuti nakon dvije vezane šanse zlatnih, nakon udarca Pukštasa lopta pogađa Jambora u leđa, odbija se u ruku i Kolarić nakon VAR pregleda sudi najstrožu kaznu. Je li bio penal? Nemam pojma jer više nije jasno šta je, a šta nije. U jednoj utakmici gledaš situaciju koju sudac sudi, u drugoj istu takvu sudac ne sudi. A kontrolori i sudački eksperti samo ponavljaju kako je sudac u pravu. Mislim da ni suci više ne znaju točno što je ruka za 11 metara. Ali ono što definitivno znam i vidim je da Kolarić nema pojma o suđenju i ako je on najtalentiraniji sudac, onda naš nogomet ima ozbiljan problem. 

Do kraja utakmice domaćini su ulaskom Krstanovića umjesto Jambora, promijenili na ofenzivnijih 4-4-2 i preuzeo određeni rizik, ali bez izrazite šanse. Leko je reagirao dosta kasno, vjerojatno zadovoljan onim što vidi na terenu, ubacivši Fossatija kako bi donio mirnoću pred kraj u posjedu i Awaziema na desni bok, ali isključivo zbog skoka, jer je Belupo pokušavao dugim ubačajima Talysa iz auta, i to je bila dobra ideja našeg trenera.

Zaslužena pobjeda, ali naravno da kao navijači ne možemo biti zadovoljni onim što smo gledali. Istina, loš teren, tvrd protivnik, a i energetska potrošnja na utakmici protiv Istre, gdje smo bili dugo s igračem manje, su sigurno utjecali na današnju izvedbu, tako da, na kraju priče, idemo u finale. I to je jedino bitno.

Sada nam se pruža prilika upisati povijesni uspjeh obrane osvajanja Kupa i veselim se finalu u Rijeci. Leko sada ima komfornu situaciju, sigurno drugo mjesto, dovoljno vremena za pripremiti se za finale, ali polako i donositi odluke o sljedećoj sezoni, u kojoj sam uvjeren da ćemo napokon napasti prvo mjesto jer nakon dva Kupa bi to bio očekivan korak.

Čestitke svima na prolazu u finale, spremamo se za Rujevicu.

Vaša reakcija na temu