Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Leicester iz Makarske pred vratima je novog povijesnog podviga
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Leicester iz Makarske pred vratima je novog povijesnog podviga

Novo vrijeme ima savršen balans u momčadi, gdje se točno zna što je čija uloga

Novo vrijeme u subotu igra odlučujuću utakmicu za prolaz svoje kvalifikacijske skupine i ulazak u Top 16 Lige prvaka, ali već sada se može reći da su Makarani iznova oduševili, kako igrom na terenu protiv Finaca i Gruzijaca, tako i cjelokupnom organizacijom turnira.

Alfa i omega ovog povijesnog sportskog uspjeha u gradu pod Biokovom je Mijo Pašalić, čelnik tvrtke Apfel, dugogodišnji sportski djelatnik i jedan od najdugovječnijih Hajdukovih sponzora.

Nitko proljetos ni jednu lipu ne bi stavio na Novo vrijeme uoči play-offa, Split Tommy i Futsal Dinamo su bili glavni kandidati za naslov, ali pehar su podigli Makarani. Trener Teo Strunje je volio reći da su oni Atletico Madrid hrvatskog futsala, ali njihova je priča više nalik onoj Leicestera iz sezone kada su osvojili Premiership.

Nema Novo vrijeme niti jednog standardnog reprezentativca (?), ali ima sjajnog sportskog direktora Boću Vukovića i savršen balans u momčadi, gdje se točno zna što je čija uloga. Glavna zvijezda je Bajrušović, kapetan domaći Vuković, mozak momčadi Osredkar, vratar Bašković ima sjajan refleks u situacijama jedan na jedan, Herceg je škola velikog baluna i sjajno kupi udarce izvana, Dudu je najatraktivniji igrač, Kazazić najhrabriji, Musinov ima top u nozi, Andrijašević je jocker s klupe, a Lucasa je ozljeda spriječila da pokaže zašto je nekad bio najbolji mladi igrač Brazila

Namjerno smo izostavili povratnika Sašu Babića... Kad smo ljetos pitali Miju Pašalića namjerava li se pojačavati za Ligu prvaka, sugerirao nam je da ne želi remetiti sjajno posloženu ekipu, već će samo vratiti Babića koji je tu i ranije igrao. Da je to dobar potez, pokazala je već utakmica protiv Dynamo Kampuksena (6:1), u kojoj je Saša bio jedan od onih koji su preuzeli glavne role nakon ozljede Bajrušovića.

Veliki plus Makarana je publika, gdje nikakva Liga prvaka ne može i neće probiti rekord dvorane, postavljen u onom finalu protiv Split Tommyja. Notirajmo i stvarno lijepu gestu, gdje je Zoran Mamić, koji je tada bio na suprotnoj strani, jučer protiv TMC Tbilisija (4:2) bio na tribinama i došao dati podršku Novom vremenu.

Za utakmicu odluke protiv Aktobea je ostalo u slobodnoj prodaji još točno 11 ulaznica ('slobodno napišite da je rasprodano', kažu organizatori), Osredkar i Musinov će upisati 100. nastup, ali neće ga posebno obilježavati radi špurijusa, a ako Novo vrijeme napravi još jedan sportski podvig (Kazahstancima je proračun 3 milijuna dolara), te osvoji prvo mjesto, dalje mogu ići na madridski Inter Movistar, Barcelonu, Sporting, Benficu, Kairat..., što bi bio šlag na tortu ovog povijesnog uspjeha makarskog sporta.

I na kraju, svakako je Mijo Pašalić profil poduzetnika i sportskog djelatnika kakvi su potrebni Hajduku, ali to je već neka druga tema...

Vaša reakcija na temu