Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot MARIJO STRAHONJA: Prvi žuti karton Juriću je 'light', a sudac je morao biti dosljedan i isključiti Bogojevića!

MARIJO STRAHONJA: Prvi žuti karton Juriću je 'light', a sudac je morao biti dosljedan i isključiti Bogojevića!

Strahonja je analizirao suđenje Igora Pajača u Koprivnici

U HRT-ovoj emisiji Stadion 'Oko sokolovo' Marijo Strahonja dao je sudački osvrt na ogled Slaven Belupa i Hajduka. Na startu je prokomentirao situaciju kada je za Hajduk nakon pregleda VAR-a dosuđen jedanaesterac.

- Definitvno se radi o velikoj pogrešci. Ne znam kako je uopće vidio situaciju, da bi pokazao ovu odluku. Naravno, u ovakvim situacijama  s obzirom da se radi o prekršaju na samoj liniji kaznenog prostora uključila se i VAR tehnologija. Pregledavala se situacija iz nekoliko kuteva, i došla je do apsolutnog zaključka da se radi o očiglednoj i jasnoj pogrešci i dala drugu priliku glavnom sucu za ispravljanje pogreške - komentirao je Strahonja, a zatim se dotakao činjenice da je pregled snimke potrajao čak četiri minute.

- To je možda za nijansu malo predugo i imidž nogometa ne voli da to dugo traje. Ali, to je početak razvoja VAR tehnologije u Hrvatskoj, suci se i dalje razvijaju, vježbaju. Ovdje je bila otežavajuća okolnost što je sudac prvo dosudio prekršaj za obranu i to je ono što je VAR jedno vrijeme sigurno gledao, pokušavajući pronaći elemente je li nešto od toga postojalo. Nakon tih 30-40 sekundi u VAR sobi su shvatili kako nema elemenata za to, te su analizirali dalje. Zato je to malo duže trajalo, mislim da je cijeli pregled trajao nešto više od dvije minute, a potom se to još malo odužilo.

Prokomentirao je Strahonja i dva žuta kartona Stanka Jurića.

- Kod prvog žutog kartona Jurića radi se o prekršaju kojeg jedan ozbiljan sudac međunarodnog karaktera može iznjedriti svojim personalityjem, da ga usmeno upozori. Međutim, sudac je rukom pokazao da se u dva-tri navrata prije dogodio još neki prekršaj te mu je vjerojatno zbog kronološkog događaja dodijelio opomenu. Drugi žuti karton je čist, radi se o obećavajućoj situaciji. Prvi karton je malo light, ali on se odlučio za takav karton.

U 80. minuti je Bogojević prošao 'lišo' nakon što je zaustavio Jakoliša.

- Imao je žuti karton, ali suci prije utakmice moraju zauzeti svoj stav i jačinu kriterija prilikom dosuđivanja prekršaja. Kada bi ovaj prekršaj izdvojili na sudačkom seminaru, rekli bi 'nemojte suci dijeliti kartone'. Međutim, kada ga uspoređujemo s Jurićevim prvim kartonom onda od suca očekujem dosljednost i ujednačenost kriterija, te ne bi pogriješio da je dao žuti karton. 

Vaša reakcija na temu