Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ON JE SRUŠIO REAL: Pod ugovorom je s Progresom, a njegova braća dijele svlačionicu s bivšim hajdukovcem

ON JE SRUŠIO REAL: Pod ugovorom je s Progresom, a njegova braća dijele svlačionicu s bivšim hajdukovcem

Pamtit će večer na Santiago Bernabeu

Tko je junak Šerifa i autor sjajnog pogotka kojim je moldavski prvak stigao do senzacionalne pobjede nad Realom usred Madrida? Njegovo ime je Sebastien Thill, reprezentativac je Luksemburga, a do ogleda na Santiago Bernabeu za njega vjerojatno nisu znali ni zagriženi nogometni obožavatelji. U Šerif je stigao početkom godine na posudbu iz luksemburškog Progresa. 

U prvom dijelu prošle sezone bio je u ruskom Tambovu, također na posudbi. To mu je bilo prvo inozemno iskustvo, ali stvari se nisu razvijale prema očekivanjima.

Nakon što je Tambov upao u financijske probleme Thill je odlučio promijeniti sredinu. Do dolaska u Šerif nije osjetio slast osvajanja trofeja, a s moldavskim je klubom stigao do prvog pokala u karijeri. 

Nakon osvojene titule i uspješno odrađenih kvalifikacija za Ligu prvaka ostvario je još jedan san - zaigrati u Ligi prvaka. Sebastien je najstariji od braće Thill. U prosincu će proslaviti 28. rođendan. Mlađa braća igraju zajedno. Vincent koji je rođen 1996. godine i Olivier koji je 2000. godište igraju u ukrajinskoj Vorskli Poltavi zajedno s bivšim ofenzivcem Hajduka Ivanom Pešićem

Sebastien prema Transfermarktu vrijedi 'samo' 400.000 eura, a na kraju sezone Šerif ima opciju otkupa njegovog ugovora.

Vaša reakcija na temu