Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr OTKRIVAMO POZADINU 'SLUČAJA LJUBIĆ': Evo zašto nije došlo do potpisa...

OTKRIVAMO POZADINU 'SLUČAJA LJUBIĆ': Evo zašto nije došlo do potpisa...

Hajduk je u novom ugovoru Ljubiću nudio plaću od 3,5 tisuće eura. Ovaj na to nije želio pristati

Marin Ljubić je prebačen u drugu momčad Hajduka i ostat će tamo dok se ne regulira njegov status. To je današnja vijest koja zaslužuje dodatno pojašnjenje.

Ljubić je vratar koji je prošao Hajdukovu školu, a ugovor mu istječe na kraju ove sezone. Derbi protiv Dinama, u kojemu je bio jedan od junaka pobjede, trebao mu je dodatno učvrstiti poziciju. Trener Damir Burić imao je povjerenje u njega, a vodstvo kluba mu je ponudilo novi ugovor.

No, umjesto svečane objave potpisa uslijedili su mučni razgovori koji su na kraju rezultirali prebacivanjem Ljubića u drugu momčad, što mu je rečeno prije susreta s Lokomotivom.

Što se odvijalo u pozadini? Hajduk je u novom ugovoru Ljubiću nudio plaću od 3,5 tisuće eura. Ovaj na to nije želio pristati.

Problem je taj što je Ljubić dugo bio vratar druge momčadi, gdje su neki igrači, među kojima i pojedini sa strane, više plaćeni (5.000 eura, 6.000 eura...). Ljubić je svo to vrijeme imao 1.200 eura, što je plaća koju ima i danas.

Nakon što je konačno zablistao na velikoj sceni, posebno dobro branio u pobjedi nad Dinamom od 1:0, Ljubić je ostao razočaran novom ponudom. Dobro upućen izvor tvrdi da je očekivao, želio nešto manje od 10 tisuća, uglavnom, radilo se o iznosu za koji vodstvo Hajduka nije htjelo ni čuti.

U međuvremenu se pojavio interes drugih klubova, najprije Gorice pa onda Lokomotive. Ivo Grbić je Ljubićev krizmani kum, zagrebačka momčad će ga u perspektivi prodati, pa zašto onda ne bi opet uzeli vratara poteklog u omladinskoj školi Hajduka, koji im je zapravo jeftin. Ovo pitanje smo postavili na obje strane, s Hajdukove ispada da je upravo ta Lokomotiva bila presudna za prebacivanje u drugu momčad jer klub barata s određenim informacijama koje nisu za javnost. Ljubić, pak, ne smije davati izjave, ali nam je u par rečenica dao do znanja da ni s kim iz Lokomotive nije pričao i uvijek mu je Hajduk bio na prvom mjestu.

Vaša reakcija na temu