Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PITANJE ZA IVANA NOVAKA I KOMISIJU SUDACA: Zašto je Strukan eliminiran s Dinamovih utakmica za proljetni dio i po čemu je Zebec bolje rješenje od njega?

PITANJE ZA IVANA NOVAKA I KOMISIJU SUDACA: Zašto je Strukan eliminiran s Dinamovih utakmica za proljetni dio i po čemu je Zebec bolje rješenje od njega?

Delegiranje postaje glavna tema uoči odlučujućih utakmica

Od dana kada je Mario Zebec delegiran za glavnog suca utakmice Šibenik - Dinamo, može se reći da je u Splitu ta tema dominantnija čak i u odnosu na briljantnu partiju 'bijelih' na Rujevici. Suce za utakmice 1. HNL delegira Ivan Novak iz Varaždina, široj javnosti najpoznatiji kao sudac utakmice Croatia - Hajduk (1:1) koja je odigrana 19. svibnja 1999. godine. Više o tom susretu možete pročitati OVDJE, ali to više nećemo prepričavati, već se okrenuti onome što se događa danas.

Tri pitanja su potpuno relevantna za Novaka i Komisiju sudaca koja ga je postavila na to mjesto:

1. Zašto međunarodni sudac Duje Strukan ne sudi Dinamu od 15. prosinca prošle godine, odnosno od susreta u Puli protiv Istre, kada je poništio pogodak Dinama iz kaznenog udarca, te pokazao Petkoviću drugi žuti karton. Podsjetimo, Komisija sudaca i 'Oko sokolovo' su tu njegovu odluku ocijenili ispravnom, dakle struka mu je dala za pravo. Podsjetimo, kontrolor je na tom susretu bio Bruno Marić, koji je također odluku ocijenio ispravnom.

2. Je li za susret Šibenik - Dinamo problem što se radi o sucu iz Splita? Ako jest, zašto onda Fran Jović iz Zagreba gotovo pa redovito sudi važne Hajdukove utakmice (Slaven Belupo - Hajduk 0:0, Osijek - Hajduk 0:0, Hajduk - Rijeka 1:3...). Bio je Hajduku osam puta glavni, a četiri puta VAR, dok je Strukan bio u cijeloj sezoni Dinamu samo dva puta glavni i nula puta VAR. Kažimo i da je Jović glavni favorit i za finale Kupa na Poljudu.

3. Zbog čega smatrate da je Mario Zebec najbolje rješenje za utakmicu koja može odlučiti o prvaku? 

Vaša reakcija na temu