Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Preminuo olimpijac Dario Vidošević

Preminuo olimpijac Dario Vidošević

Tuga je danas u Hrvatskom veslačkom klubu Gusar

U Splitu je danas nakon teške bolesti u 53. godini života preminuo veslački olimpijac Dario Vidošević. Rođen je u Splitu 13. travnja 1968. godine. Veslačku karijeru započeo je u splitskom Mornaru, da bi potom prešao u Gusar. Kao član 'gusaraša' nastupio je u dvojcu s kormilarom na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984., gdje je bio kormilar u dvojcu u kojemu su veslali Zlatko Celent i Mirko Ivančić, gdje su na kraju osvojili sedmo mjesto. 

A prije odlaska u Los Angeles iste 1984., Celent i Ivančić zajedno s kormilarom Vidoševićem osvajaju prvo mjesto na prvenstvu Jugoslavije koje je te godine održano u Beogradu. 

Na istom prvenstvu u Beogradu 1984., Vidošević je kormilar Gusareva osmerca koji također suvereno postaje prvak države u sastavu: Mirko Ivančić, Zlatko Celent, Duško Mrduljaš, Dragomir Ivandić, Ivica Amižić, Davor Siriščević, Boris Rušinović i Zoran Sučić

Iz povijesnog dvojca iz Los Angelesa 1984, ostao je nažalost još samo Mirko Ivančić Kike, koji za Darija kaže:

- Bio je vrlo pouzdan kormilar, siguran, korektan, miran, staložen. Bio je samozatajan, nije se volio isticati, a za vrijeme dok je kormilario u Gusaru i tadašnjoj reprezentaciji pored škole i obitelji, veslanje mu je bilo na prvom mjestu. Kratko rečeno, odličan kormilar i odličan čovjek, koji je nažalost prerano napustio ovaj svijet.

Iako je relativno kratko veslao, ušao je u povijest olimpijskog pokreta sudjelujući na igrama 1984. u Los Angelesu i time je sportskom smislu stekao besmrtnost. 

Tu su i titule prvaka Jugoslavije, prvaka Hrvatske, sudjelovanje i odlični rezultati na brojnim regatama. Obilježio je povijest sporta bivše države, Hrvatske, Splita i svog Gusara, kojega je rado spominjao, a koji je dao toliko odličnih veslača koji su na najljepši način ispisali stranice hrvatskog sporta. Jedan od njih je i Dario Vidošević, kojega njegovi gusaraši nikada neće zaboraviti jer bio je jedan od njih na što je bio ponosan….

Dario Vidošević bio je zaposlen u splitskom HOPS-u gdje isto bio vrlo cijenjen, kao savjestan i odgovoran djelatnik, a posljednje radno mjesto bilo mu je poslovođa za dalekovode. 

O posljednjem ispraćaju olimpijca Darija Vidoševića javnost će biti na vrijeme obaviještena.

Vaša reakcija na temu