Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
S VATRENIMA JE PROŠAO SVE: Došli smo do navijača koji je objavio fotografiju s Kineskog zida, dobio brdo lajkova, ali nije osvojio ulaznicu za utakmicu s Argentinom

S VATRENIMA JE PROŠAO SVE: Došli smo do navijača koji je objavio fotografiju s Kineskog zida, dobio brdo lajkova, ali nije osvojio ulaznicu za utakmicu s Argentinom

Rekao nam je da se poruka 'Dabogda sve izgubili' ne odnosi na sportski segment nego na sam HNS

Veliki efekt imala je nagradna igra Novog lista kojom su dijelili ulaznice za utakmicu Argentina - Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, čitatelji su trebali postaviti fotografiju uz neku poruku Vatrenima. Marko Nekić je objavio fotografiju slikanu na Kineskom zidu na kojoj s prijateljem drži transparent na kojem su slova HNS iza rešetaka, a ostavio je poruku 'Dabogda sve izgubili'. Njegova je objava prikupila rekordan broj lajkova, ali ga Novi list nije nagradio. Obrazložili su mu da je razlog taj što na Facebooku nije bio pod pravim imenom, ali Marko Nekić smatra da je problem u poruci koju je poslao. Kontaktirali smo Marka da nam kaže koju riječ više...

- Fotografija je nastala prilikom prijateljskog turnira China Cup gdje je igrala reprezentacija u siječnju prošle godine. Nije nam bilo dopušteno da na stadionu u Nanningu izvjesimo taj transparent i hrvatsku zastava s imenom grada. Kineska policija, naime, zaustavila nas je na ulazu u stadion i poručila da ih je HNS obavijestio da imaju dojavu da će se pokušati izvjesiti transparenti s političkom podlogom, što je strogo zabranjeno u Kini. Upozoreni smo da ćemo biti uhićeni ako ih pokušamo izvjesiti - govori nam Marko Nekić.

Iako se poruka 'Sve izgubili dabogda' povezuje s Torcidom zbog transparenta na čiovskom mostu postavljenog tijekom Eura u Francuskoj, Marko nema veze s Dalmacijom, on je iz Rijeke i pripadnik je Armade.

- Moj komentar 'Dabogda sve izgubili' se ne odnosi na sportski segment nego na sam HNS. U Rusiju idem, kartu sam uspio kupiti samo za utakmicu s Islandom, probat ću nekako nabaviti ulaznicu za Argentinu kad mi već Novi list neće dati iako sam je zaslužio.

Vidimo da se ne radi o navijaču kojega zanima reprezentacija samo za većih natjecanja...

- Moje prvo pravo gostovanje s reprezentacijom je bilo davne 1997. u Ukrajini prilikom dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj. Tamo sam isto bio i to na svim utakmicama. A od onda sam prošao s reprezentacijom puno gostovanja: najistočnije do Kazakhstana, najsjevernije i zapadnije do Islanda, a najjužnije do Izraela... Žao mi je što se nekad davno HNS puno ljudskije odnosio prema svojim navijačima, danas oni žive u nekakvom paralelnom svemiru, totalno odnarođeni od ostatka puka.

Za kraj nam je ispričao još jednu anegdotu vezanu za 'sporni transparent'.

- Original nam je oduzet u Azerbajdžanu, u Bakuu na kvalifikacijskoj utakmici 2015. godine. Tada je hrvatskim navijačima od strane HNS-a bilo zabranjeno gostovanje, ali smo se probili na tribine fingirajući da smo Ukrajinci. Policija nam ga je po nalogu HNS-a oduzela i to baš od Andreja Novosela Lune, koji nažalost više nije s nama. U trenutku kada smo istaknuli obilježja i počeli navijati, odmah je uletjela policija i oduzele sve transparente i zastave. Poslije su zastave vraćene, osim prekrižene Mamićeve glave koju je nosio jedan BBB-ovac i ove rešetkice uz isto obrazloženje da se radi o - političkim porukama?!


Vaša reakcija na temu