Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Hajduk napokon brz, hitar i efikasan!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk napokon brz, hitar i efikasan!

Trener Željko Kopić je nakon Rudeša promijenio krvnu sliku momčadi

Hajduk je deklasirao Istru u Puli rezultatom 5:1! Samo tri dana nakon blijede partije protiv Rudeša, 'bijeli' su protiv još jedne momčadi koja se bori za ostanak izgledali svježi, rastrčani, a što je najvažnije - bili su efikasni.

Trener Željko Kopić je u međuvremenu promijenio krvnu sliku momčadi, s ovim sastavom je u napadu dobio brzinu i okomitost, a riskirao je i s Juranovićem na stoperu, no u igri se to nije pokazalo kao problem, čak je Jura znao i otići prema naprijed, a Ismajli s Rocom ostati jedan na jedan, no niti to nije urodilo nekakvom opasnošću pred vratima 'bijelih'.

Hajduk je poveo nakon majstorski izvedenog slobodnog udarca Gyurcsa. Mađar je mogao i povisiti vodstvo, no njegov udarac je obranio vratar Ćorić da bi na loptu natrčao Tudor i pospremio je u mrežu. To je ono o čemu smo u uvodu govorili, 'bijeli' su bili brzi, hitri prema naprijed i gotovo svaki napad je mirisao na priliku.

Pogodak Saida u 37. minuti bio je školski primjer kvalitetne suradnje. Danas jako dobri Said je duboko na svojoj polovici presjekao jednu loptu pa povukao kontru, a onda odigrao desno za Tudora. Moramo pohvaliti Frana, njegov zadnji pas prema Saidu je bio sjajan, a lopta je opet završila u mreži. Bio je to baš dupli pas iz udžbenika.

Poluvrijeme je završilo vodstvom Hajduka od 3:1, a taj jedan pogodak gostiju došao je nakon lopte u prostor između Tičinovića i Juranovića, te realizacije Roce. U kontekstu izostanka Nižića, Savvasa i Lopeza, te Juranovićeva debija na stoperu, ovom golu ne treba pridavati puno pažnje jer bilo je logično da i domaćin koji put probije zadnju liniju kojoj fale standardni prvotimci.

U nastavku je četvrti gol postigao Futacs, ali zapravo je prava priča golčina Šege za 5:1. Najmlađi igrač u kadru prve momčadi potegao je volejčinu sa 16 metara lijevom nogom (inače je dešnjak), a lopta se od grede odbila u mrežu. Bio je to potez majstora, ali što je još važnije njegov prvijenac u prvoj momčadi kojim je 'probio led' u seniorskoj konkurenciji. Imao je deset minuta prije toga veliku priliku, ali pucao je pored gola, da bi iz puno teže pozicije sjajno opalio za 'petardu' u mreži Istre.

Hajduku je dvoboj u Puli bio posebno važan za prekid niza od tri utakmice bez pobjede. Rekli smo nakon poraza od Rudeša da za rezime sezone valja pričekati finale Kupa, a isto kažemo i sada. S tim da je susret s Istrom ponudio mnoga nova rješenja za finiš sezone. Prije tri dana smo na istom ovom mjestu napisali: 'Prva momčad izgleda loše i na trećem je mjestu, te je pitanje je li došlo vrijeme da se pruži ozbiljnija prilika nekom domaćem talentu?' Kopić je sada ponudio mnoga nova rješenja, Šegu je uveo u igru prije Futacsa i Almeide. Kratkoročno je nekome to možda izgledalo čudno, ali 'bijeli' moraju razmišljati dugoročno, uvoditi igrače stasale u vlastitoj školi.

Utakmice s Istrom su se, eto, omilile 'bijelima' ovog proljeća, ne zaboravimo da je priči Šeginog prvijenca prethodila ona poljudska protiv istog protivnika, kada je Karlo Letica debelo u nadoknadi zabio za trijumf. Ova pobjeda je bila značajna za podizanje atmosfere u momčadi, nadajmo se su 'bijeli' krizu ostavili iza sebe i da će se dizati kako budemo išli prema finalu Kupa...  

Vaša reakcija na temu