Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SREBRO U JAPANU Matea Jelić napravila novi veliki rezultat za hrvatski taekwondo!

SREBRO U JAPANU Matea Jelić napravila novi veliki rezultat za hrvatski taekwondo!

Druga je to uzastopna medalja na ovogodišnja dva grand prixa za članicu Marjana

Članica splitskog Marjana Matea Jelić napravila je novi veliki rezultat za hrvatski taekwondo osvojivši srebrno odličje na drugom grand prixu u Chibi u Japanu. U kategoriji do 67 kilograma u prvom kolu je slavila protiv Belgijanke Indre Craen 4:3, u drugom je bila bolja od srebrne sa svjetskog prvenstva, Brazilke Caroline Santos, na zlatni bod, da bi u borbi za medalju pobijedila brončanu sa svjetskog prvenstva u kategoriji do 73 kilograma, Hrvaticu Doris Pole rezultatom 4:0.

U polufinalu je Matea bez većih problema preskočila Kineskinju Yunfei Guo 8:2 da bi na kraju u tijesnom i neizvjesnom finalu slavila Francuskinja Magda Wiet Henin, još jedna osvajačica bronce s posljednjeg svjetskog prvenstva u kategoriji do 62 kilograma. 

Druga je to uzastopna medalja na ovogodišnja dva grand prixa za članicu Marjana i hrvatske reprezentacije jer je Jelić u Rimu prije mjesec dana osvojila zlatno odličje i 40 bodova u borbi za plasman u Tokio.

S nova 24 boda osvojena u Chibi Matea je napravila novi korak prema olimpijskim igrama iako je konačna odluka o putnicima još daleko jer u sljedeća dva i pol mjeseca predstoji treći grand prix, europsko prvenstvo te na koncu finalni grand prix gdje je u igri još dosta bodova za olimpijske rang ljestvice.

Vaša reakcija na temu