Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Trener Lovćena: Drago mi je da su mladi igrači osjetili ovu legendarnu dvoranu

Trener Lovćena: Drago mi je da su mladi igrači osjetili ovu legendarnu dvoranu

'Znali smo da nas čeka veliki izazov, da je Split jedna od boljih momčadi u ligi'

Ante Grgurević ovako je prokomentirao pobjedu nad Lovćenom.

- Reći da smo slabo otvorili utakmicu je suvišno. Uspjeli smo okrenuti i na tome momcima čestitam. Kada onako otvoriš i kada se trgneš i kreneš često stvari ne idu kako bi želio. U gostima kada ovako kreneš u utakmicu teško se vratiš. Šut nam je dao samopouzdanje u nastavku.

Perasović nije ulazio u igru?

- To je bila moja odluka.

Djelovalo je da je Marčinković odbio izaći iz igre?

- Nije odbio, nego me zamolio da ostane. Htio sam ga izvaditi jer je imao tri prekršaja, ali je želio ostati i to sam prihvatio.

Kakva je uloga Cunninghama?

- Da razigra kada je skupljena igra, kao što je uspio za Perkovića.

U drugom poluvremenu ste pogodili osam trica...

- To nas je diglo, a protivnike to uzdrma. U prvoj četvrtini smo jako slabo šutirali. Mene je više brinula igra u obrani. Kada smo malo zatvorili, onda smo ih stigli. Činjenica je da su stigli bez Rakočevića i da su imali loš šuterski dan, to nam je pomoglo da prelomimo utakmicu.

Oscilacije u igri su i dalje velike?

- Otvorili smo bez koncentracije. Nije stvar samo šuta, nego me uzimamo balune koje bismo trebali uzeti.

Slijedi Cibona?

- Iz ovog prvog dijela imamo priliku učiti kako ne otvoriti utakmicu, pogotovo u gostima. Imamo tri dana da pokažemo što i koliko možemo. 

Trener Lovćena Zoran Kašćelan bio je impresioniran Gripama.

- Zaslužena pobjeda Splita. Znali smo da nas čeka veliki izazov, da je Split jedna od boljih momčadi u ligi. Napravili smo dobro otvaranje. U prvom poluvremenu smo bili izuzetno energični, a poklopilo se da smo imali sreće, da su promašili neke šuteve. To je napravilo razliku, to nam je dalo zraka. U drugom dijelu susreta je to bila drugačija priča. Nije me iznenadilo da je Split počeo pogađati. Kvalitet je ipak došao od izražaja. Pokušavali smo se vratiti. Drago mi je da su neki mlađi igrači osjetili kako je igrati u ovoj legendarnoj dvorani.

Kako vam se čini Split?

- Meni je Split po rosteru sigurno u top 4 ove lige. Liga je dosta izjednačena, Bitno je da se čuva domaći teren, a što se vani uhvati to su breakovi. Bit će Split još bolji kada se uigraju.

Vaša reakcija na temu