Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Razočarala je cijela Hajdukova momčad na čelu s Almeidom koji je izgledao kao veteran
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Razočarala je cijela Hajdukova momčad na čelu s Almeidom koji je izgledao kao veteran

Ukupan dojam je da Rijeka nikad lakše nije došla do bodova na Poljudu

Hajduk je na svom terenu poražen od Rijeke (0:2) u utakmici u kojoj je cijela momčad 'bijelih' razočarala. Podbacili su baš svi, od standardno lošeg Savvasa do inače dobrog Lopeza, ali daleko najveće razočaranje je bio - Almeida

Portugalac je u svom debiju razočarao, ali još više od loše igre zabrinjava što izgleda kao veteran, prikladniji za nastup na nekoj reviji legendi nego za ozbiljan nogomet. On je djelovao tromo, od nemoći je stalno širio ruke i zasluženo je izviždan pri izlasku s terena. Zaključak je da Almeida s Vlašićem ne staje u istu rečenicu, Carrillo je izgubio igrača vrijednog 10 milijuna eura, a dobio igrača bitno skromnijih fizičkih kapaciteta.

Ako ste u ovom trenutku pomislili na prve nastupe Marka Futacsa i njegov uspon forme kako je sezona odmicala, važno je reći da je Mađar stigao ozlijeđen pa se na Poljudu postupno oporavljao i hvatao formu. Almeidi su već 33 godine, čak možemo očekivati da će i nešto napraviti protiv ekipa s dna HNL-a, ali ritam Jadranskog derbija za njega je definitivno bio prebrz.

Ukupno je cijeli Hajduk razočarao, Kožulj i Tudor su bili rastrčani, ali su previše griješili, s tim da Zvone nije zatvorio Zutu u akciji kod prvog gola. Možemo čak reći da je Carrillo u prvom dijelu pogriješio s nešto suzdržanijom varijantom, gdje je ostavio Ohandzu i Saida na klupi, a tek je Franckovim ulaskom Hajduk nešto živnuo, no, kako nam je kasnije objašnjeno, morao je izaći zbog ozljede.

Ukupan dojam je da Rijeka nikad lakše nije došla do bodova na Poljudu, gosti su izgledali smireno, zrelo i nastavili seriju uspjeha protiv 'bijelih'. Zvuči nevjerojatno, ali od zadnjeg trijumfa 'bijelih' u ožujku 2012. godine, Hajduk je protiv Rijeke osvojio tek 7 od mogućih 60 bodova. I što je još gore, ovako beskrvni su poslužili Keku da podigne moral svojoj momčadi nakon europskog posrnuća.

Što se publike tiče, ona je uistinu bila sjajna, a koreografija Torcide na početku utakmice po meni je jedna od najdojmljivijih uopće. No, impuls s terena je bio baš nikakav, Hajduk od prve do zadnje minute nije bio na očekivanoj razini i sad već polako možemo pričati o prevelikom zaostatku. Neozbiljno bi bilo već nakon prve četvrtine reći da je prvenstvena utrka za Hajduk završena, ali Dinamo već sada ima devet, a Rijeka pet bodova prednosti u odnosu na Carrillovu momčad, koja je loše izgledala protiv Osijeka, a onda još lošije u Jadranskom derbiju.

Vaša reakcija na temu