Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DUPLIN OSVRT: Voliš li Hrvatsku ako odobravaš primanje mita u sudačkoj organizaciji, izvlačenje love iz Dinama, Filijalu u Prvoj ligi, pjevanje cajki optuženika i svjedoka...
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Voliš li Hrvatsku ako odobravaš primanje mita u sudačkoj organizaciji, izvlačenje love iz Dinama, Filijalu u Prvoj ligi, pjevanje cajki optuženika i svjedoka...

Odavno već znaš da Čačić i Šuker nisu kapaciteti za svoje funkcije već im je odanost i poslušnost Mamiću bila prva i jedina referenca

Najnovija zbivanja oko nogometne reprezentacije svakako potiču na razmišljanje svakoga tko uistinu voli Hrvatsku i sanja o selekciji karakternih momaka koji će biti ponos nacije i predstavljati nas na Svjetskom prvenstvu. Ako pritom imalo uključiš moždane vijuge tada...

- nisi nimalo ljut na Čačića jer odavno znaš da Šuker i on nisu kapaciteti za svoje funkcije već im je odanost i poslušnost Mamiću bila prva i jedina referenca za imenovanje na najodgovornije pozicije u hrvatskom nogometu.

- odavno već znaš da je ovo reprezentacija vrhuške HNS-a koja je podijelila narod. Prolazio si težak period nerazumijevanja okoline, ali vrijeme ti daje za pravo. Sve više ljudi baš kao i ti žele reprezentaciju Hrvatske koja će biti ponos, a ne ruganje nacije.

- nisi blesav pa da misliš da se Dalićevim imenovanjem bilo što promijenilo i nimalo te ne iznenađuje kad pročitaš da je Zokiju otvorio vrata Al Aina, na čemu mu je Zdravko zahvalio. Ma zapravo ti je svejedno hoće li izbornik biti Čačić, Z. Mamić, Jurčić ili Dalić... Čudiš se jedino što igrači sve to šutke prihvaćaju...

- ...zapravo se i ne čudiš kada pročitaš izjavu Luke Modrića nakon remija s Finskom: 'Mi nikada nismo odlučivali tko vodi Savez. Ja ne igram za njih, ja igram za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i mi ne možemo utjecati na to tko će biti na čelu.' Pogrešno, Luka - ti igraš za njih i praviš se da ne vidiš kako vam sve više navijača Rijeke, Hajduka, Dinama i drugih klubova okreće leđa. I to zato što sanjaju hrvatsku reprezentaciju kakvu su sanjali i branitelji u Domovinskom ratu, a ne nečiju privatnu prčiju u kojoj loptu naganja najtalentiranija i najnekarakternija generacija ikada.

- naravno da je teško očekivati reakciju igrača koji su opterećeni činjenicom da su ključni svjedoci u procesu protiv Zdravka Mamića na Županijskom sudu u Osijeku, gdje mu se sudi za izvlačenje novca iz Dinama. Kako idol nacije može biti igrač koji nakon svega još zagrljen s Mamićem pjeva cajke (Kovačić, Lovren) ili smo svi mi 'ostali' u totalno pogrešnom filmu jer ne doživljavamo nogometaše kao robu koja će sve napraviti za 'tatu' koji upravlja Dinamom i HNS-om, te puno može pomoći u karijeri. 

- za bolje razumijevanje cijele priče svakako može pomoći presuda Željku Širiću koji je osuđen na četiri godine zatvora zbog primanja mita za 'pošteno suđenje'. Tadašnji Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš pokrenuo je akciju nakon suđenja Bruna Marića na utakmici Split – Hajduk, nakon čega je postao 'persona non grata' u HNS-u (Maleš, a ne Širić), a Mamić ga je proglasio drukerom, te imenovao Dušana Kukića novim šefom sudaca. 'Sjaši Kurta da uzjaši Murta', lojalni Kukić je tako preuzeo sudačku organizaciju, u kojoj su na listama ostala sva ista sudačka imena kao i prije dokazivanja korupcije, te je vodio sve do početka ove godine, perioda koji je obilježio 'slučaj Batinić'.

- kako je vrijeme dalje odmicalo, borbu protiv HNS-a nogometna je vrhuška pokušavala preko lojalnih medija prebaciti na politički teren. Mrzitelje Šukera, Mamića, Horvatinčića, Vrbanovića i cijelog društva iz maksimirske lože proglasili su antihrvatima, 'orjunašima', što se dopalo i velikom dijelu HDZ-ovaca koji su animirali sebi naklonjen puk koji inače ne prati nogomet. HDZ je, dakako, odavno mogao sve riješiti, ali njegovi predstavnici u Izvršnom odboru HNS-a ostali su do danas lojalni aktualnoj nogometnoj garnituri. 

- kad već nitko ništa nije poduzeo po pitanju sudaca, zašto bi i glede Lokomotive. Dinamo ima još jednu momčad koja može afirmirati igrače za unosne transfere (Pjaca, Brozović, Kramarić...), a pogurali su i Rijeku pa zajedno dijelili lovu (pola Gentove odštete od 4,2 milijuna eura za Andrijaševića je Rijeka uplatila Dinamu). Liga je, dakako, neregularna već godinama, o čemu valja uvijek i iznova progovarati, koliko god riskirali da se ponavljate i postanete dosadni u svojim tvrdnjama. 

- na kraju, kad sve skupa sagledaš, ključno pitanje je volimo li Hrvatsku ako odobravamo primanje mita u sudačkoj organizaciji, izvlačenje love iz Dinama, Filijalu u Prvoj ligi, zajedničko pjevanje cajki optuženika i svjedoka, ako ozbiljno shvaćamo 'tv servisera', te zatvaramo oči u trenutku dok nogometni navijači svih boja okreću leđa ovakvoj reprezentaciji uz obrazloženje da 'igrači bez muda, morala i pamćenja, izbornici marionete i povremeni stanovnici Remetinca iz vodstva HNS-a, zasigurno ne mogu predstavljati Hrvatsku dok svira Lijepa naša'.               

Vaša reakcija na temu