Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr UTAKMICA NA POLJUDU: 'Crveno-plavi' častili 'bijele' petardom!

UTAKMICA NA POLJUDU: 'Crveno-plavi' častili 'bijele' petardom!

'Bijeli' odigrali drugu trening utakmicu na Poljudu

Nogometaši Hajduka odigrali su u petak popodne drugu međusobnu trening utakmicu u sklopu završnih priprema za ponovni početak sezone. Trener Igor Tudor i ovaj put podijelio je igrače u momčadi s bijelim i crveno-plavim dresovima, a odigrana su dva poluvremena po 45 minuta. Nakon odigranih 90 minuta 'crveno-plavi' slavili su s uvjerljivih 5:0.

Prvu veliku priliku vidjeli smo u 5. minuti utakmice kada je Bassel Jradi proigrao Marija Čuića na lijevu stranu, a mladi veznjak 'bijelih' nije uspio sa sedam metara iskosa svladati Josipa Posaveca koji mu je odlično zatvorio kut. Odmah u sljedećem napadu na suprotnoj strani uzvratili su Crveno-plavi, Jakov Blagaić je poslao sjajan ubačaj za Miju Caktaša koji je bio usamljen na 10 metara, međutim lopta mu je malo prešla preko noge zbog čega nije uspio zatresti mrežu.

Hajdukov kapetan zatim je 14. minuti uputio je opasan udarac 18 metara, ali prošlo je pored vrata, da bi već u sljedećem napadu opet zaprijetio Blagaić koji je iskosa krenuo na Marina Ljubića, pokušao ga je svladati lobom, no vratar 'bijelih' vrškom prstiju odbio je u korner.
Bolju igru 'crveno-plavi' kapitalizirali su u 18. minuti susreta. Ivan Dolček ubacio je iz slobodnog udarca s lijeve strane, a najviši u suparničkom šesnaestercu bio je Stanko Jurić koji glavom pogađa za 1:0. 

Blizu izjednačenja 'bijeli' su bili u 30. minuti kada je Jradi primio loptu na 13 metara okrenut leđima, a zatim uputio odličan udarac iz okreta koji je završio u vanjskom dijelu mreže. Na drugoj strani stopostotnu priliku za 2:0 propustio je Blagaić. Strijelac Jurić ga je u 39. minuti odlično proigrao, izašao je veznjak 'bijelih' sam pred Ljubića, a njegov udarac s 15 metara na koncu je prošao pokraj desne vratnice.
Na samom kraju prvog poluvremena vidjeli smo još jednu šansu 'crveno-plavih'. Blagaić je presjekao dodavanje 'bijelih' na centru, proslijedio je Jairu koji idealno vidi Juranovića kako utrčava u prostor po desnoj strani. Pucao je Juranović iskosa, Ljubić je odbio loptu na vrh šesnaesterca do Blagaića koji je iz prve potegao, ali vratar Bijelih pročitao je njegovu namjeru i po drugi put u ovoj akciji spasio svoju mrežu. 

Već u trećoj minuti nastavka su 'crveno-plavi' povećali vodstvo. Caktaš i Blagaić su lijepom kombinacijom izbacili obranu Bijelih nakon čega vratar Ljubić malo kasni i ruši Blagaića, a sudac Duje Strukan pokazuje na bijelu točku. Najstrožu kaznu sigurno je realizirao Jairo i povisio na 2:0 da bi u 58. minuti susreta vidjeli još jedan pogodak na istoj strani. Ovaj put u režiji Josipa Juranovića koji je iskoristio pogrešku obrane 'bijelih' i nakon solo prodora efektnim udarcem pogodio pored nemoćnog Ljubića. 

U 59. minuti Eduok se sjurio u suparnički šesnaesterac, silovito je tukao s 15 metara, ali Posavec je bio spreman na njegov udarac tako da ni iz ove prilike Bijeli nisu uspjeli doći do smanjenja vodstva. Zato 'crveno-plavima' realizacija nije bila upitna. Nedugo nakon prilike 'bijelih', Dolček je na suprotnoj strani primio jednu dugu loptu iza leđa obrane i precizno pogodio u bliži kut za 4:0. 

Isti igrač na sličan način zabio je u 73. minuti za 5:0, primo je loptu na 18 metara i nakon solo prodora lijepo zabio u gornji desni kut, a do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Bijeli - Crveno-plavi 0:5 (0:2)

Pripremna trening utakmica
Stadion Poljud
Suci: Duje Strukan, Mario Pepur, Hrvoje Radić
Strijelci: 0:1 Jurić (18.), 0:2 Jairo (48.-11m), 0:3 Juranović (58.), 0:4 Dolček (61.), 0:5 Dolček (73.)

BIJELI: Ljubić, Dellova, Radić, Simić, Tahiraj, Brnić, Nejašmić, Jradi, Čuić, Kreković, Eduok. Još su igrali: Vučur, Jakoliš, Čolina

CRVENO-PLAVI: Posavec, Vušković, Ismajli, Mujakić, Hamza, Juranović, Dolček, Jurić, Caktaš, Blagaić, Jairo

Vaša reakcija na temu