Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr VIDEO: Bivši Hajdukov branič objasnio zašto je mladi stoper za njega prvo ime derbija!

VIDEO: Bivši Hajdukov branič objasnio zašto je mladi stoper za njega prvo ime derbija!

Zanimljivo razmišljanje

Jedan od junaka derbija između Dinama i Hajduka je bio Dominik Prpić. Pomalo u sjeni strijelca Marka Livaje ostao je mladi stoper kojega je posebno istaknuo nekadašnji branič Hajduka Luka Vučko.

- Jako sam sretan radi Prpića, to je samo pokazatelj koliko se treba vjerovati našim igračima. Prpić je doselektiran, od pionira je kod nas, ali praktički je prošao cijelu Akademiju. Po meni prvo ime susreta.

Objasnio je i zašto:

- U fazi obrane je bio bez greške, dobio je sve duele, pogotovo Petkoviću skokove, što nije lako. U prvom poluvremenu je u tri-četiri navrata imao jako kvalitetno iznošenje lopte u drugu trećinu terena, što je jako teško u derbiju u gostima i on je tu unio mir nama, a nemir dinamu, da nam ne mogu igrati presing. Začinio je ovu utakmicu s fenomenalnom asistencijom, pasom ili centaršutom s poludistance. On je tehnički jako dobar igrač i za mene prvo ime susreta, iako je Livaja konstanta i kako je Marko ovo zabio iz drop-kicka unutarnjom, to samo mogu veliki majstori. Drago mi je i radi Prpića i radi Livaje.

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Vaša reakcija na temu