Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: Na razglasu uoči utakmice Gornik Zabrze - Arka Gdynia puštena pjesma 'Kada umren umotan u bilo'

VIDEO: Na razglasu uoči utakmice Gornik Zabrze - Arka Gdynia puštena pjesma 'Kada umren umotan u bilo'

U Poljskoj je odana počast tragično preminulom Ivanu Mati Blaževiću

Uoči utakmice Gornik Zabrze - Arka Gdynia s razglasa je puštena pjesma 'kada umren umotan u bilo', čime je odana počast tragično preminulom Ivanu Mati Blaževiću.

Zanimljiva je ta priča iz Poljske, gdje je 1999. osnovana grupa Torcida Zabrze. Podržavaju klub Gornik Zabrze, a ime Torcida uzeli su po uzoru na splitsku navijačku grupu, najstariju u Europi.

Dolaze redovito na velike Hajdukove itakmice, bili su i u Kopenhagenu protiv Brondbyja, baš na mjestu gdje su Danci napali grupu Hajdukovih simpatizera, pa su ih Poljaci potjerali.

Sada su odali počast preminulom torcidašu, a do 23. minute utakmice nisu navijali. Potom su imali minutu šutnje, a tek onda počeli navijati.

Legendarnom torcidašu su, dodajmo, počast odali i navijači Saint Etienna, Magic Fans, koji su na gostovanju kod Caena digli poruku 'Blato, jedan od nas. RIP'. U Hrvatskoj su ga se sjetili navijači Istre, a ne treba posebno govoriti da su hajdukovci s raznih strana ostavili poruke za navijača koji je jučer po želji obitelji tiho pokopan na Lovrincu.

Vaša reakcija na temu