Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: Veliki Hajduk i nezaboravna pobjeda!

VIDEO: Veliki Hajduk i nezaboravna pobjeda!

Važan korak na putu do četvrtfinala Lige prvaka

Na današnji dan 1994. godine odigrana je jedna od najvažnijih europskih utakmica u povijesti Hajduka, 'bijeli' su u skupini C Lige prvaka svladali Anderlecht sa 2:1 i tako osvojili važne bodove za prolaz prema četvrtfinalu.

Hajduk je došao u vodstvo golom Nenada Pralije u 34. minuti, kada je opalio iz voleja sa 25 metara, a lopta je na putu do mreže nekog zakačila i prevarila vratara De Wildea.

Fenomenalno je branio Tonći GabrićTomislav Erceg pogodio stativu, a onda je Darko Butorović postigao gol karijere, kada je iskosa s desne strane tukao u nebranjeni dio mreže.

Do kraja je još Josip Weber udarcem sa 20 metara ublažio poraz gostiju.

Hajduk će kasnije kao drugoplasirana momčad proći skupinu i igrati četvrtfinale s Ajaxom, kasnijim prvakom Europe. U domaćem prvenstvu će 'bijeli' u isto vrijeme te sezone 1994/95 osvojiti duplu krunu, čime je momčad pod vodstvom trenera Ivana Katalinića zaokružila klupsku sezonu za pamćenje.

Hajduk - Anderlecht 2:1

Sudac: Antonio Lopez Nieto (Španjolska)

Strijelci: 1:0 Pralija (34.), 2:0 Butorović (86.), 2:1 Weber (88.)

HAJDUK: Gabrić, Butorović, Peršon, Hibić, Vulić, Pralija, Andrijašević, Rapaić, Mornar (od 56. Vučević), Asanović, Erceg (od 86. Vukas).

ANDERLECHT: De Wilde, Crasson, Rutjes, Suray, Nwanu, Walem, Weber, Zetterberg, Bosman, Peiremans, Boffin.

Vaša reakcija na temu