Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Vlašić prokomentirao oporavak nakon ozljede, a posebno se dotaknuo i Ivana Jurića

Vlašić prokomentirao oporavak nakon ozljede, a posebno se dotaknuo i Ivana Jurića

Hrvatsku prvu utakmicu na Euru igra u subotu protiv Španjolske

Nikola Vlašić na kraju se ipak našao među putnicima za Europsko prvenstvo. Zbog ozljede prepona bio je pod velikim upitnikom za Euro, ali se sjajno oporavio i konkurira za nastup u Njemačkoj.

- Oporavak je bio težak. Trenirao sam dvaput dnevno, radio terapije po cijele dane, dok se nisam priključio reprezentaciji svaki dan fokus je bio na tome. Odmah 30. svibnja trenirao sam s momčadi, od tad sam spreman, ali dogovor s klubom je bio da ne igram protiv Makedonije. Osjećam se odlično i spreman sam - rekao je Vlašić, a na pitanje o odlasku Ivana Jurića iz Torina odgovara:

- Za svakog nogometaša je velika stvar proći talijanski nogomet. Prije dolaska u Italiji sam mislio da znam dosta o nogometu, a onda shvatiš da i to i nije baš tako. Puno mi je pomogao 'mister' Ivan Jurić, naučio me puno, hvala mu na svemu. On nije više u klubu, ja imam još tri godine ugovora.

Kakav je osjećaj biti na trećem velikom natjecanju?

- Osjećam manju nervozu, na mom prvom velikom natjecanju bio je Covid, drugo sam igrao u Kataru, ovo je nekako veći osjećaj, kao da smo doma. Svi ti mogu doći, obitelj i prijatelji. Zbog toga se osjećam smireniji. 

Kako protiv Španjolske?

- Odlična su reprezentacija, pomladili su se, imaju tehničku kvalitetu, imaju brzinu, okomiti su. Stvarno imamo maksimalni respekt prema njima i izborniku, povijesno nam je teško igrati sa Španjolcima. Ali i mi imamo kvalitetu, možemo odigrati dobru utakmicu.

Vaša reakcija na temu