Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay 'KREATIVNA BRIGADA' Rusi na prvu crtu šalju pjevače i glazbenike
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

'KREATIVNA BRIGADA' Rusi na prvu crtu šalju pjevače i glazbenike

Cilj je podići moral vojske

Rusija će na prve crte ukrajinske bojišnice poslati glazbenike kako bi podigla moral vojske. Ministarstvo obrane najavilo je ovaj tjedan formiranje 'kreativne brigade na prvoj liniji', koja će uključivati pjevače i druge glazbenike, prenosi Index.

U međuvremenu je ruski ministar obrane Sergej Šojgu posjetio postrojbe na prvoj crti u Ukrajini, priopćila je vlada. U izjavi objavljenoj na Telegramu ministarstvo obrane je reklo da je Šojgu 'obišao područja na kojima su raspoređene trupe i provjerio položaje ruskih jedinica u zoni specijalne vojne operacije'.

Vijest o posjetu dolazi nakon što su dužnosnici britanske vojske izjavili da je nizak moral i dalje 'veliki problem značajnog dijela ruskih snaga'.

Odvraćanje pozornosti vojnika

Ujedinjeno Kraljevstvo je priopćilo da je nova kreativna brigada, koja je dio kampanje kojom se javnost poziva da donira glazbene instrumente vojnicima, u skladu s povijesnom upotrebom 'vojne glazbe i organizirane zabave' za podizanje morala.

No postavili su pitanje je li nova brigada zapravo oformljena kako bi se odvratila pozornost vojnika, čiji su najveći problemi bili velika smrtnost na bojišnici, loše vodstvo, problemi s plaćama i nedostatak opreme.

Prema ruskom izdanju RBC vijesti, brigada će se sastojati od mobiliziranih vojnika te 'profesionalnih umjetnika koji su dobrovoljno stupili u vojnu službu'. Nova postrojba imat će zadaću održavanja 'visokog moralnog, političkog i psihološkog stanja [među] sudionicima specijalne vojne operacije', citira list ministarstvo obrane.

Vaša reakcija na temu