Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/N1 ANICA DJAMIĆ: U Ukrajini je dvadesetak Hrvata, četvero ih je u Kijevu, kažu da ne žele otići
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

ANICA DJAMIĆ: U Ukrajini je dvadesetak Hrvata, četvero ih je u Kijevu, kažu da ne žele otići

Opisala je da postoje vlakovi koji iz raznih smjerova idu do zapada zemlje, a neki čak i do Poljske te da treba doći do kolodvora i sam se snaći oko ulaska u vlak

Reporterka N1 televizije Ana Mlinarić sa snimateljem je u Lavovu u Ukrajini, odakle prati situaciju s ruskom invazijom na tu zemlju. Razgovarala je s hrvatskom veleposlanicom, Anicom Djamić, jednom od posljednjih veleposlanica koja je napustila Kijev.

Veleposlanica je rekla da je u Ukrajini trenutno dvadesetak Hrvata, a u Kijevu ih se nalazi četvero.

- Mi smo u svakodnevnom kontaktu s njima, kažu da ne žele napustiti grad, ali našim telefonskim pozivom dajemo im do znanja kad se odluče na taj korak, da mogu računati na nas - rekla je Djamić.

Opisala je da postoje vlakovi koji iz raznih smjerova idu do zapada zemlje, a neki čak i do Poljske te da treba doći do kolodvora i sam se snaći oko ulaska u vlak. 

- Svi kolodvori izgledaju isto. Najviše je žena i djece, muškarci u dobi od 18 do 60 godina su mobilizirani, oni ne mogu prelaziti granicu. To je jedna masa ljudi koja čeka pomoć i koja bi vrlo rado željela biti negdje drugdje u ovim uvjetima - rekla je Djamić.

Vaša reakcija na temu