Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Image by carolynabooth from Pixabay Beba iskopana iz groba, prolaznik 'čuo plač'

Beba iskopana iz groba, prolaznik 'čuo plač'

Bizaran slučaj u Hondurasu

Bizaran slučaj zbio se na groblju u Protecciónu u Hondurasu. Ondje je, naime, u nedjelju, 10. rujna, pokopan dječak koji je proglašen mrtvim zbog teške groznice u dobi od samo tri mjeseca, no ekshumiran je iz groba četiri dana kasnije. 

Razlog je tome prolaznik koji je rekao da je čuo plač iz groba. Ožalošćena obitelj, koja je iznenada osjetila neku nadu u čudo, odlučila je ekshumirati bebu iz njenog počivališta kako bi provjerila. 

Tragična snimka prikazuje dva člana obitelji kako se očajnički mole za znakove života dok bebu vade sa zemlje. Drugi rođak pokušava pronaći bilo kakav znak života u bebi s rukama na njegovom tijelu, ali se ne miče, prenosi Dnevnik.hr

Prema riječima osobe bliske obitelji, dijete je odvezeno u bolnicu, ali nije davalo znakove života. Nakon što su potvrdili da je beba još uvijek mrtva, bolnica je vratila tijelo shrvanoj obitelji koja je ponovno pokopala bebu nakon tragične muke.

Smatra se da je novorođenče moglo doživjeti katalepsiju, neurološki poremećaj koji uzrokuje ukočenost mišića i privremeni gubitak sposobnosti reagiranja na vanjske podražaje ili kretanja. Katalepsija je rijetka, a može biti i simptom bolesti poput Parkinsonove bolesti ili epilepsije.

Također ga mogu uzrokovati antipsihotici, kao što je haloperidol za shizofreniju, ili se može pojaviti kao posljedica ketaminskog anestetika. Kada pati od epizode katalepsije, beba se možda neće pomaknuti nekoliko minuta ili sati.

Vaša reakcija na temu