Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dwinslow3 from Pixabay Biden: Bila je teška odluka poslati kazetno streljivo Ukrajini
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Biden: Bila je teška odluka poslati kazetno streljivo Ukrajini

Niz zemalja potpisao konvenciju kojom se takvo oružje zabranjuje

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da je bila 'teška odluka' predati kazetno streljivo Ukrajini prvi put - ali da su ga na kraju uvjerili da pošalje oružje, prenosi Index.

Odluka je kontroverzna jer je niz zemalja potpisao konvenciju kojom se takvo oružje zabranjuje, među njima i neke članice NATO-a. 

Biden je za CNN rekao: 'Bila je to vrlo teška odluka za mene. Razgovarao sam o tome s našim saveznicima... Ukrajincima ponestaje municije. Kazetno streljivo poslano je kao 'prijelazno rješenje' dok SAD ne bude u stanju proizvesti više streljiva za Ukrajinu', rekao je.

'Ovo je rat koji se odnosi na streljivo. I njima ponestaje tog streljiva, a naše zalihe su niske', rekao je Biden.

'Ono što sam u konačnici učinio, prihvatio sam preporuku ministarstva obrane (da im pošaljemo kazetno streljivo), da dopustim ovo prijelazno razdoblje dok ne dobijemo još oružja i streljiva za Ukrajince', rekao je Biden i dodao da je trebalo neko vrijeme da ga se uvjeri da to učini. 

Vaša reakcija na temu