Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash BIVŠI BRITANSKI GENERAL: NATO će se prije ili kasnije morati boriti protiv Rusije
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

BIVŠI BRITANSKI GENERAL: NATO će se prije ili kasnije morati boriti protiv Rusije

'Zonu zabrane letova trebalo nametnuti samo ako je Zapad spreman podržati je kopnenim trupama'

Nametanje zone zabrane letova iznad Ukrajine kontroverzna je tema posljednjih dana i protive joj se zapadni čelnici. Međutim, bivši visoki britanski vojni zapovjednik rekao je da je promijenio svoje razmišljanje o tom pitanju i vjeruje da bi to moglo biti potrebno.

General Sir Chris Deverell, koji je bio zapovjednik Zapovjedništva združenih snaga do 2019., napisao je na Twitteru: 'Bio sam protiv nametanja zone zabrane letova od NATO-a u Ukrajini, vjerujući da bi to sigurno eskaliralo sukob. Ali čini se da je Putin vraški sklon eskalaciji. Stoga se postavlja pitanje: bori li se NATO protiv njega sada ili će se morati boriti protiv njega kasnije?'

No rekao je kako bi zonu zabrane letova trebalo nametnuti samo ako je Zapad spreman podržati je kopnenim trupama. Dodao je da će ruski predsjednik Vladimir Putin vjerojatno odgovoriti nuklearnim prijetnjama, ali da bi njegove prijetnje vjerojatno bile besmislene.

NATO je rekao da neće nametnuti zonu zabrane letova, rekavši da bi to značilo izravan kontakt između njegovih trupa i ruskih snaga, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu