Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay BIVŠI WAGNEROVAC O RATU U UKRAJINI 'Bačeni smo u borbu kao topovski meso'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

BIVŠI WAGNEROVAC O RATU U UKRAJINI 'Bačeni smo u borbu kao topovski meso'

Pobjegao je u Norvešku i zatražio azil

Andrej Medvedev, koji je donedavno bio jedan od zapovjednika ruske plaćeničke paravojne skupine Wagner u Ukrajini, pobjegao je u Norvešku i zatražio azil u toj zemlji. Danas je za ljudskopravašku udrugu Gulagu.net rekao da je rusko-norvešku granicu prešao prošlog petka.

Bojao se da će i njega ubiti maljem

Ustvrdio je kako je bio u strahu za vlastiti život nakon što je odbio produljiti ugovor s Wagnerom, čiji plaćenici aktivno ratuju u istočnoj ukrajinskoj regiji Donjeck. Medvedev kaže da se bojao da će biti pogubljen na isti način kao još jedan prebjeg, Jevgenij Nužin, koji je ubijen maljem.

Medvedev tvrdi da je svjedočio brojnim egzekucijama u periodu koji je proveo u sklopu Wagnerovih snaga pa dodao: 'Bačeni smo u borbu kao topovski meso'.

Norveška policija je u međuvremenu potvrdila da je Medvedev u zemlji te da je zatražio azil, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu