Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Bjeloruski Crveni križ: 'Dovodili smo ukrajinsku djecu u Bjelorusiju'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Bjeloruski Crveni križ: 'Dovodili smo ukrajinsku djecu u Bjelorusiju'

Izazvali međunarodnu osudu

Bjeloruski Crveni križ izazvao je međunarodnu osudu nakon što je šef te organizacije kazao da je ona aktivno uključena u dopremanje ukrajinske djece u Bjelorusiju, piše Index.

Dzmitri Šaucou rekao je bjeloruskoj državnoj televiziji da je organizacija pomagala u dovođenju maloljetnika iz područja pod ruskom okupacijom u Bjelorusiju u svrhu 'poboljšanja zdravlja'. 

'Bjeloruski Crveni križ je aktivno u tome sudjelovao, sudjeluje i dalje te će sudjelovati u budućnosti', kazao je Šaucou. 

Ukrajinski ministar vanjskih poslova, Dmitro Kuleba, pozvao je Međunarodni kazneni sud da izda nalog za uhićenjem Šaucoua, rekavši da je on javno priznao sudjelovanje u ratnom zločinu.

Vaša reakcija na temu