Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Twitter Screenshot Britanci objavili novu kartu s ruskim napadima i osvajanjima
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Britanci objavili novu kartu s ruskim napadima i osvajanjima

'Ostvarili su minimalan napredak na kopnu, moru ili zraku te i dalje trpe velike gubitke'

Britansko ministarstvo obrane objavilo je novu kartu s ruskim napadima i osvijenim teritorijem. Riječ je o karti koju britansko ministarstvo obrane objavi svaki dan rano poslijepodne.

U ranijem izvješću britanske vlade rečeno je da su Rusi praktički svugdje zaustavljeni. To je vidljivo i na karti na kojoj već danima praktički nema pomaka.

Crvenom bojom označen je teritorij kojeg su osvojili Rusi. Crvenim strelicama označen je smjer ruskih napada.

Britansko ministarstvo obrane u najnovijem priopćenju kaže kako je ruska ofenziva u Ukrajini zaustavljena na svim frontovima, prenosi BBC.

U priopćenju se dodaje da su ruske snage 'posljednjih dana ostvarile minimalan napredak na kopnu, moru ili zraku te i dalje trpe velike gubitke'.

'Ukrajinski otpor ostaje uporan i dobro koordiniran. Velika većina ukrajinskog teritorija, uključujući sve veće gradove, ostaje u ukrajinskim rukama', dodaje se.

Ukrajinska vojska kaže da su se napori Rusije sada prebacili na zračne napade, bombardiranje i granatiranje civilnog stanovništva jer su bili neuspješni u svojim kopnenim operacijama.

Moskva je jednom dosad objavila broj svojih žrtava. Bilo je to prošli tjedan i tada su govorili o oko 500 mrtvih vojnika u vlastitim redovima.

Ukrajina, pak, tvrdi kako su dosad ubili gotovo 13.000 ruskih vojnika.

SAD je prošli tjedan objavio procjenu i ta se brojka tada kretala oko 7000 žrtava s ruske strane, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu