Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Dansko ministarstvo obrane potvrdilo: Podigli smo F-16 kako bismo presreli ruske bombardere
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Dansko ministarstvo obrane potvrdilo: Podigli smo F-16 kako bismo presreli ruske bombardere

Jutros su letjeli iznad Sjevernog mora

Dansko ministarstvo obrane je potvrdilo da je podiglo avione F-16 kako bi identificiralo i presrelo ruske zrakoplove, vjerojatno bombardere, koji su jutros letjeli iznad Sjevernog mora. Glasnogovornik ministarstva je kazao za Sky News da je ruski zrakoplov bio u međunarodnom zračnom prostoru i da ni u jednom trenutku nije prešao u danski zračni prostor. 

Podsjetimo, nizozemske zračne snage su danas priopćile da su dva ruska bombardera letjela iznad Danske prema zračnom prostoru koji u ime NATO-a nadzire Nizozemska. Podigli smo F-16 kako bismo presreli bombardera prije nego što uđe u zračni prostor NATO-a, rekle su nizozemske zračne snage, ali su se ruski zrakoplovi okrenuli prije nego što su službeno prešli na nizozemski teritorij.   

Još nije poznato koliko su se točno ruski vojni zrakoplovi približili danskom ili NATO-ovom zračnom prostoru, piše Index.

Vaša reakcija na temu