Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot DETALJI STRAVIČNOG MASAKRA U AUSTRALIJI: Hrvatica je svoje troje djece izbola nožem pa i sebi oduzela život

DETALJI STRAVIČNOG MASAKRA U AUSTRALIJI: Hrvatica je svoje troje djece izbola nožem pa i sebi oduzela život

Susjedi čuli vriskove, pronašao ih je otac, odnosno suprug

Tom Perinović došao je kući malo poslije podneva. Krvavi prizor ga je šokirao. U sjevernom predgrađu Melbournea zvanom Tullamarine, u ulici Burgess, njegova supruga, također australska Hrvatica Katie (42), ležala je mrtva s dječicom Claire (7), Annom (5) i Matthewom (3).

Kako je poslije potvrdila policija, riječ je o trostrukom ubojstvu i samoubojstvu. Katie je ubila djecu pa sebe. Neslužbeno doznajemo da je rastrojena majka djecu izbola kuhinjskim nožem, kojim je na kraju presudila i sebi.

- Ovo je nezamisliva tragedija, kažem vam to kao majka, supruga i žena. Jadna nevina dječica i njihov otac. Žena je očito bila puno lošije nego što je to mogla izdržati - rekla je za 24 sata Suzy Horvat, predsjednica Folklorne grupe mladih Hrvata u Melbourneu.

- Moguće da je žena psihički stradala jer je teško ovakav lockdown dugo izdržati. Mjere protiv pandemije Covid-19 u Melbourneu su najstrože moguće. Na dan smo imali samo sat vremena da izađemo iz kuće i nismo smjeli ići dalje od pet kilometara od mjesta stanovanja - rekla je potresena Hrvatica.

- Vratila sam se kući u četvrtak prijepodne, oko 11.45 sati, i čula sam neartikulirane vriskove iz pravca ulice Burgess. Tek kasnije, kad sam saznala što se dogodilo, postalo mi je jasno otkud ti zvuci - kaže susjeda koja živi u susjednoj ulici.

Kako kaže susjed Freddie, dan ranije Katie je u rastrojenom stanju došla do njegove kuće i ponašala se čudno. A drugi susjed, Daniel Schembri, kaže da je manje od 24 sata prije trostrukog ubojstva djece Katie pozvonila na njihova vrata i donijela im vrećicu domaćih šljiva.

- Zahvalio sam, ona je samo rekla ‘bye’. U potpunom smo šoku - kaže Schembri.

- Čim su se vjenčali, ona je ostala trudna. Činili su mi se sretni - rekao je.

Sa svim susjedima bili su u jako dobrim odnosima. Perinovići su bili omiljeni, nikom od susjeda nije jasno što se dogodilo s Katie Perinović.

- Bili smo kod njih na Božić. Odnijeli dječici darove. Sjedili smo tamo dugo. Tom se igrao s Matthewom, koji je vozio automobil što smo mu donijeli na dar. Šalili smo se, smijali... Ta djeca bila su predivna, jako vesela. Trčali bi niz ulicu, vozili bicikle. Ovo je za nas nezamisliva tragedija - rekao je Kevin Harrison, koji živi baš u kući preko puta.

Kažu da je Tomislav po cijele dane radio. S Katie se u zadnje vrijeme nešto čudno događalo. Prije par mjeseci dala je otkaz na poslu. Radila je kao fiziotarapeutkinja. Claire (7) išla je na sate plesa, Anna (5) se pripremala uskoro krenuti u školu St. Cristopher u susjednom predgrađu Airport West.

Marie Groves, susjeda nesretne obitelji, rekla je da se s Katie Perinović sprijateljila jer su im se djeca često zajedno igrala.

- Bili su na rođendanskoj zabavi moje kćeri u studenom. Katie je bila neobično tiha. Djelovala je tako povučeno u sebe kao nikada do tada. I druge mame na rođendanskoj zabavi tog dana primijetile su da je čudna, kao da nešto ne štima. Bila je posvećena svojoj djeci, a oslanjala se i na pomoć svoje majke, koja živi u blizini. Djeca su bila puna života, baš kako zamišljamo savršenu djecu. Voljela ih je jako i učinila bi sve za njih. Bila je omiljena u susjedstvu i vječito nasmiješena - kazala je te dodala da je riječ o lijepoj i vrlo visokoj ženi koja je voljela čavrljati sa svima.

Nikom nije jasno što se dogodilo s Katie Perinović da u četvrtak, dok supruga nije bilo doma, ubije troje djece i potom sebe.

Prema pisanju australskih medija, obitelj je planirala renovirati svoj dom kako bi im djeca imala mjesta dok rastu. Katie Perinović često je djecu vodila u obližnju knjižnicu, gdje je s njima pjevala i čitala im. U vrijeme lockdowna na prozorima kuće Perinovićevih visili su dječji crteži, kažu susjedi.

The Herald Sun je izvijestio da je gospođa Perinović, djevojačkog prezimena Blažević, prije tri mjeseca neočekivano napustila svoj posao i dala otkaz u Glenroy Physiotherapy Centeru, gdje je radila. Vjeruju da je upala u depresiju koja ju je dovela do smrti. U toj klinici radila je sedam godina.

- Ne vjerujem da je neću sresti putem dok ide po mlijeko ili pizze za djecu. Katie je uvijek imala osmijeh i uvijek bi zastala da pročavrljamo - rekla je kroz suze Marie Groves.

- Policija će sljedećih tjedana posebno raditi na podršci obiteljima uključenima u slučaj i osigurati im svu potrebnu pomoć. Ovaj slučaj bio je iznimno težak za policijske službenike kao i medicinsko osoblje koji su po pozivu bili na mjestu jučerašnjeg događaja. Svima se slomilo srce - kazao je Robert Hill, zamjenik šefa policije u Melbourneu.

Susjedi su za australske medije rekli da je majka u posljednje vrijeme djelovala vrlo potišteno.

- Veliki je ovo šok za cijelu Australiju, Melbourne, našu zajednicu i sve naše ljude. Žalosno i pretužno... Moguće je da je Katie psihički stradala u lockdownu - rekla je Suzy Horvat, Hrvatica iz Melbournea.

Vaša reakcija na temu