Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay EKSPLOZIJE U RUSIJI Ima mrtvih i ozlijeđenih
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

EKSPLOZIJE U RUSIJI Ima mrtvih i ozlijeđenih

Napadnuta i Brjanska oblast

Nekoliko zračnih ciljeva koji su se približavali gradu Belgorodu oboreno je sustavima protuzračne obrane, priopćio je večeras guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov. Dodao je kako je jedna osoba poginula, dok su još četiri ozlijeđene, prenosi ruska državna novinska agencija TASS.

'Naš sustav protuzračne obrane djelovao je iznad Belgoroda i okruga Belgorod - nekoliko zračnih ciljeva koji su se približavali gradu je oboreno. Službe za hitne slučajeve provjeravaju informacije o posljedicama na terenu', napisao je Gladkov na svom Telegram kanalu i dodao da je krenuo na mjesto događaja, piše Index.

'Novosti o masovnom napadu na grad Belgorod. Muškarac je preminuo uslijed izravnog pogotka projektila u stambenu zgradu. Četiri osobe su ranjene, uključujući i 10-godišnje dijete', kasnije je naveo. 

Napomenuo je kako su na deset privatnih stambenih objekata registrirana razna oštećenja. Oštećena su i dva vozila. 'Identificiraju se mjesta oštećenja, aktivnosti oporavka započet će odmah nakon toga', najavio je.

Napadnuta i Brjanska oblast

Na društvenim mrežama se pojavio niz snimaka na kojima se čuju eksplozije u Belgorodskoj oblasti. Napadnuta je i Brjanska oblast što je potvrdio njen guverner. Ruski sustavi protuzračne obrane oborili su pet bespilotnih letjelica iznad Brjanska i Brjanske oblasti, pri čemu nije bilo ozlijeđenih, kazao je guverner Aleksander Bogomaz.

'Protuzračna obrana ruskog Ministarstva obrane djeluje iznad grada Brjanska i Brjanske regije. Uništeno je pet bespilotnih letjelice. Prema preliminarnim informacijama, nema povrijeđenih', objavio je na svom Telegram kanalu.

Vaša reakcija na temu