Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot Eurozastupnici pozivaju da se Rusiju proglasi državom pokroviteljicom terorizma
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Eurozastupnici pozivaju da se Rusiju proglasi državom pokroviteljicom terorizma

Žele pripremiti teren da se Putina može pozvati na odgovornost pred međunarodnim sudom

Zastupnici Europskog parlamenta u srijedu će, tijekom plenarne sjednice u Strasbourgu, glasati o rezoluciji kojom se Rusija obilježava kao država pokroviteljica terorizma.

U ratu protiv Ukrajine ruska je vojska pojačala napade na civilne ciljeve, uključujući energetsku infrastrukturu, bolnice, zdravstvene ustanove, škole i skloništa, kršeći pritom međunarodno pravo i međunarodno humanitarno pravo. Proglašenjem Rusije državnom pokroviteljicom terorizma zastupnici žele pripremiti teren za to da se Vladimira Putina i njegovu vladu može pozvati na odgovornost za te zločine pred međunarodnim sudom.

Rasprava o toj temi održana je tijekom plenarnog zasjedanja u listopadu.

Vaša reakcija na temu