Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: G.Š. Klix.ba FOTOGALERIJA: MOSTAR Velika policijska akcija; Višestruka uhićenja zbog otmica, iznuda i droge

FOTOGALERIJA: MOSTAR Velika policijska akcija; Višestruka uhićenja zbog otmica, iznuda i droge

Sedam osoba je lišeno slobode, za osmom se traga

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) rano jutros u Mostaru u okviru akcije kodnog naziva 'Impact' uhitili su više osoba koje se terete za počinjenje niza krivičnih djela, saznaje Klix.ba.

Kako saznaje portal Klix.ba po akcija je rađena po nalogu Tužiteljstva HNK, a sedam osoba je već uhićeno, dok je za osmom traga.

Uhićeni se trenutno nalaze u prostorijama FUP-a u Mostaru, a kasnije će biti prebačeni u Sarajevo.

Oni se sumnjiče za kaznena djela organziziranog kriminala, iznuda, prevara, trgovine narkoticima i otmice.

Glasnogovornica FUP-a Marina Zović za Klix.ba je kazala da su osumnjičene osobe višestruki povratnici u vršenju kaznenih djela.

'Od jutros vršimo pretrese na devet lokacija na području Mostara. Sedam osoba je uhićeno, a jedna je još nedostupna. Pronađena je droga, oružje, streljivo...', dodala je.

Kako se neslužbeno doznaje skupina se tereti za iznudu duga jednom poduzetniku u Mostaru, zbog čega su on i njegova majka bili čak i oteti.

Vaša reakcija na temu